Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Όχι στην καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Οίτης! Όχι στη φίμωση όσων αντιδρούν!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης για εγκατάσταση αιολικών πάρκων (ΑΣΠΗΕ) σε όλη τη χώρα ανεξέλεγκτα και χωρίς εθνικό σχεδιασμό, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Στηρίζουμε τις προσπάθειες της παράταξης «Λαμία στο Κέντρο» για την ανάδειξη του θέματος της εκ νέου προσπάθειας εταιρείας να εγκαταστήσει αιολικό πάρκο (ΑΣΠΗΕ) σε περιοχές NATURA της Οίτης. Να τονίσουμε ότι για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, ενώ έχει γίνει και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της απόφασης εγκατάστασης.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι μετά από όλες αυτές τις αντιδράσεις και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην τοπική κοινωνία, η εταιρεία αποφάσισε να καταθέσει την απαραίτητη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση πριν λίγες μέρες!

Όπως δηλώνει ο Παναγιώτης Στασινός, Αντιδήμαρχος Λαμιέων, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Λαμία στο Κέντρο και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, «Η αλλαγή της φυσιογνωμίας μιας περιοχής, οι μεγάλες παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και ο σεβασμός στη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτα. Θα παλέψουμε ώστε να ακυρωθούν όλες οι ενέργειες των εταιρειών που προσπαθούν να μετατρέψουν με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης σε βιομηχανική περιοχή προκαλώντας ένα τεράστιο και ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό έγκλημα. Καλούμε την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει την αξιοπιστία των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων-Μελετών Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης και θα προστατεύει αποτελεσματικά το περιβάλλον».

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε ότι δεν μπορεί να αγνοείται η προσπάθεια του Δήμου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, των φορέων, των συλλόγων, των πρωτοβουλιών πολιτών, αλλά και η θέση της πλειοψηφίας των πολιτών από την κεντρική διοίκηση. Η Οίτη ανήκει πρωτίστως στους πολίτες καθώς προσφέρει μόνιμη εργασία στους κατοίκους που ασχολούνται με την ήπια αξιοποίηση της.

Ο εκφοβισμός δε δημοσιογράφων από την εταιρεία που εποφθαλμιά την περιοχή NATURA είναι απόλυτα απαράδεκτος και καταδικαστέος.

Καλούμε τους βουλευτές της περιοχή να πάρουν θέση ώστε να προστατευθεί ο Εθνικός Δρυμός της Οίτης από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τον δημοσιογράφο Τάσο Σαραντή της ΕΦΣΥΝ και καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας να αντιδράσουν μαζί μας.

Δείτε εδώ το ψήφισμα: https://issuu.com/efsyn/docs/_225.000_

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Έκλεψαν από σπίτι, πάνω από 2.000€ και χρυσαφικά

  Δύο συλλήψεις για ληστεία σε σπίτι στο Δομοκό Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *