Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Οι Άγγελοι των λυγμών» με τη Μαρία Καραβία στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη

Η «Θεάτρου Ανάβασις», η οποία έχει έδρα την Καβάλα, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσιάζει σε πρώτη πρεμιέρα, το έργο: «Οι Άγγελοι των λυγμών» με τη Μαρία Καραβία, βασισμένο στο βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη, «Κύριε των Λυγμών» στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη,
στις 20, 21, 22 Ιανουαρίου 2023, ώρα 21:00.

Τη θεατρική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Μαρία Καραβία ενώ συμμετέχουν οι Βάσω Ζήσου (τσέλο), Σπύρος Σούφης, Μιχαήλ Πάρτης, Δέσποινα Κουσενίδου, Αναστασία Καλεάδου.

Η Τέχνη έχει το προνόμιο να διαισθάνεται, καταγράφει, αναδεικνύει και καταγγέλλει με μοναδικό τρόπο, κοινωνικά φαινόμενα που αφορούν στη ζωή και στις σχέσεις των ανθρώπων.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στο φαινόμενο της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης των γυναικών αλλά και παιδιών σε ιδρύματα, σε μια εποχή αναταραχών και πολέμου, όπως αυτή της γερμανικής κατοχής αλλά και τα μετέπειτα χρόνια όταν ο ελληνικός λαός προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του και να ξεχάσει τις ανοιχτές πληγές. Η βία και η κακοποίηση των γυναικών κάθε ηλικίας, τάξης, μόρφωσης και εισοδήματος, και η κακοποίηση παιδιών, αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει διαχρονική και παγκόσμια διάσταση.

Η δράση ξεκινά τον τελευταίο χρόνο της γερμανικής κατοχής, όταν οι σύμμαχοι βομβαρδίζουν το λιμάνι του Πειραιά και όλα τα πλοία των Γερμανών με τα αμπάρια γεμάτα δυναμίτη ανατινάζονται στον αέρα. Φωτιά και καπνοί γεμίζουν τους δρόμους στο λιμάνι … Παντού θάνατος.

Σε κάποιο στενό, μια καινούργια ζωή ανατέλλει.

Μια γυναίκα γεννάει κατάμονη στη μέση του δρόμου, κάτω από βροχή σίδερα και λαμαρίνες… Ένα κορίτσι έρχεται στη ζωή που οι μοίρες διαγράφουν το δικό του σκληρό μέλλον. Μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο και δέχεται τη σεξουαλική κακοποίηση από παιδί, στο χώρο όπου η μάνα κατά την διάρκεια του πολέμου το εμπιστεύτηκε μωρό λίγων ωρών και πίστευε πως είναι ασφαλή.

Η μοίρα της, ίδια με της μάνας που δέχτηκε βιασμό μέσα στο ίδιο της το σπίτι χρόνια πριν, από τον ίδιο άνθρωπο. Ίδια ζωή μάνας και κόρης, που αγνοούν η μια την ύπαρξη της άλλης και αποζητούν με λαχτάρα τη συνάντηση τους. Θα βρεθούν κάτω από τραγικές συνθήκες, με αφορμή έναν μεγάλο έρωτα!

Παρελθόν και παρόν συναντώνται και εναλλάσσονται στα απόκρυφα του μυαλού της ηρωίδας χωρίς λογική, μα με απόλυτη ακρίβεια.

Προγραμματιζόμενες επόμενες παραστάσεις: 4 και 5 Φεβρουαρίου, Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη Καβάλας, 11 Φεβρουαρίου Αλεξανδρούπολη, 7 και 8 Μαρτίου Καβάλα, 7 Απριλίου Σέρρες.

www.zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κούγιας για υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: “Επινόησαν ασφυκτικό θάνατο “

Σοβαρές καταγγελίες από τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *