Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας αναφέρεται στην συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που δεν συμμετέχει εκπρόσωπος του ιατρικού προσωπικού,  και εκπρόσωπος του λοιπού μη ιατρικού προσωπικού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, (ΦΕΚ Αρ. 1061-τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ.-23/12/20),  χωρίς στη νέα σύνθεσή του να συμμετέχουν εκπρόσωπος του ιατρικού προσωπικού,  και εκπρόσωπος του λοιπού μη ιατρικού προσωπικού, πέραν του  ότι παραβιάζει τη διάταξη του νόμου, από την οποία ρητώς ορίζεται ο τρόπος,  με τον οποίο συγκροτούνται τα συλλογικά όργανα, που διοικούν και εκπροσωπούν τα νοσοκομεία της χώρας, συνιστά συγχρόνως και  κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, του συνόλου των εργαζομένων.

Η συμμετοχή μας στο διοικητικό συμβούλιο, που είναι το πιο σημαντικό όργανο διοίκησης, είναι εξαιρετικά αναγκαία και με διττή σημασία, αφού αφενός οι αποφάσεις, που λαμβάνονται, αφορούν άμεσα τις συνθήκες απασχόλησής μας, και αφετέρου, η άμεση αντίληψη  και γνώση των εργαζομένων για  όλα τα ζητήματα, που αφορούν εν γένει τη λειτουργία του Νοσοκομείου, είναι πολύτιμη.

Ήδη ζητήσαμε με επιστολή μας από τους κυρίους Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό, να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να τηρήσουν τη νόμιμη διαδικασία, για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε μία εποχή, που οι υγειονομικοί και το λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων, φέρουν το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, η χρησιμοποίηση πρακτικών, ώστε να φιμωθούμε και να μην εκφράζεται η άποψή μας, στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μας, συνιστά προσβολή στο έργο μας και την προσφορά μας.

Πρόθεσή μας είναι με κάθε νόμιμο τρόπο, να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας και να θωρακίσουμε το δικαίωμα αντιπροσώπευσής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Το Δ.Σ

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας

Έτος Ίδρυσης 1983

Παπασιοπούλου  Τέρμα

Τ.Κ. 35100 –Λαμία

Τηλ 2231356591

FAX 2231023063

email:somatiolamias@gmail.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Στυλίδας: Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, 7/2

Η πρόσκληση για την τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *