Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

“Οι Πολιτικοί ΔΕΝ Κάνουν Μηνύσεις και Ασφαλιστικά Μέτρα ! Απολογούνται !”

*Γράφει ο Γιάννης Σκούφιας [ Οικονομολόγος – Ενεργός Πολίτης ] 

Οι πολιτικοί δεν είναι κοινοί πολίτες. Έχουν εξουσία και διαχειρίζονται σοβαρές υποθέσεις, που αφορούν τη ζωή των πολιτών. Γι’ αυτό ο βίος και η πολιτεία τους πρέπει να περνάνε από το … κόσκινο του ελέγχου. Έτσι γίνεται στον προηγμένο πολιτικά κόσμο. Αλίμονο αν γινόταν αλλιώς.
Γι’ αυτό οι πολιτικοί, όταν γίνεται μια αποκάλυψη σε βάρος τους, δεν δικαιούνται να καταφεύγουν στη μέθοδο του εκφοβισμού. Δεν κάνουν Ασφαλιστικά Μέτρα και Μηνύσεις. Δίνουν απαντήσεις.
Ο πρόλογος αφορά τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Συκιώτη που στις 23/3/2021 κατέθεσε Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων με τα οποία ζητούσε να μου απαγορευτεί η οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό του μέσω των άρθρων μου.
Αφορμή ήταν άρθρο μου με τίτλο «Περί Αληθείας ο Λόγος» με το οποίο εξηγούσα πως ακριβώς έχει εξελιχθεί η υπόθεση της Μήνυσης για Συκοφαντική Δυσφήμηση που μου έχει κάνει στις 6/3/2020 ο κ. Συκιώτης, θεωρώντας το προσβλητικό για την προσωπικότητά του. [ βλ. άρθρο : http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/2021/03/blog-post_89.html ]

Στις 14/10/2021 εκδικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας τα Ασφαλιστικά Μέτρα και ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας απεφάνθη :
• Απέρριψε την ένδικη αίτηση ως ουσιαστικά αβάσιμη διότι δεν πιθανολογούνται πραγματικά περιστατικά που να συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς του
• Καταδίκασε τον κ. Συκιώτη στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων μου

Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου θα ήθελα, ως ενεργός πολίτης, να απευθυνθώ προς τον Δήμαρχο κ. Συκιώτη και να του επισημάνω τα παρακάτω.

Κύριε Συκιώτη,
δεν είστε ένας οποιοσδήποτε πολίτης. Είστε φορέας εξουσίας, είστε Δήμαρχος. Διοικείτε, διαχειρίζεστε χρήματα και παίρνετε αποφάσεις για εμάς του πολίτες του Δήμου. Το ενδιαφέρον για το τι κάνετε δεν είναι νομικά αδιάφορο. Πρέπει να ανέχεστε τον έλεγχο, την κριτική, τις απόψεις, το σχόλιο, το χιούμορ εις βάρος σας, όλα όσα δεν σας αρέσουν, ακόμη και πράγματα που δεν θα ανεχόταν ποτέ κανένας πολίτης. Υπό τον όρο βέβαια ότι στηρίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία.

Κύριε Συκιώτη,
είστε ένας καταξιωμένος γιατρός με «μαγαζί γωνία» και γραμματεία. Δηλώνετε ότι βιοπορίζεστε από το επάγγελμά σας [ Ιατρός-Ειδικός Καρδιολόγος ] και όχι από την αντιμισθία του Δημάρχου… αλλά τα δηλωθέντα εισοδήματά σας είναι ή μηδενικά ή κάτω του ορίου της φτώχειας. [ Η γραμματέας σας, έστω και με βασικό μισθό, δηλώνει 10πλασια εισοδήματα από τα δικά σας ]. Αλήθεια πως τα καταφέρνετε ?
βλ. άρθρο : https://fonografos.net/schetika-me-to-pothen-esches-tou-dimarchou-kamenon-vourlon/

Κύριε Συκιώτη,
οφείλατε με ένα Δελτίο Τύπου να δώσετε πειστικές απαντήσεις υποστηρίζοντας την αληθοφάνεια των δηλώσεών σας ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Δεν το κάνατε. Και αντί απάντησης καταφύγατε στη μέθοδο του εκφοβισμού, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος μου. Γιατί, άραγε;
Θα σας το πω ευθέως.
Διότι, κ. Συκιώτη, δεν ανέχεστε να ερευνούν και να σχολιάζουν τα πεπραγμένα σας. Θέλετε να είστε και να δράτε ανεξέλεγκτος. Γι’ αυτό και σπεύσατε να με απειλήσετε με μήνυση. Για να με εκφοβίσετε γιατί έκανα το αυτονόητο: Να ερευνήσω, να αποκαλύψω και να κριτικάρω τις δηλώσεις σας ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ οι οποίες, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου «χρήζουν περαιτέρω διεξοδικής διερεύνησης». Και κατά την άποψή μου και στο ΕΣΧΕΣ και στο ΠΟΘΕΝ.

Κύριε Συκιώτη,
μόνο στα ΜΗ δημοκρατικά καθεστώτα υπάρχει ΦΙΜΩΣΗ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ώστε να μην θιγεί η δημόσια εικόνα του δικτάτορα. Στον προηγμένο δυτικό κόσμο ΔΕΝ νοείται ΦΙΜΩΣΗ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ που στηρίζεται σε στοιχεία. Σ’ αυτόν τον κόσμο ανήκει και η Ελλάδα, εκτός αν εσείς πιστεύετε ότι στην Ελλάδα έχουμε καθεστώς τύπου Τουρκίας_Ερντογάν και Β.Κορέας_ Κιμ Τζονγκ-ουν !

Κύριε Συκιώτη,
όσο ασχολείστε με την πολιτική πρέπει να το συνειδητοποιήσετε.
ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ή ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ !

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Πέμπτη 29/9

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *