Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι «πορτογαλικές καραβέλες» τρομοκρατούν τις ισπανικές παραλίες – Είναι δυνητικά θανατηφόρες

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των περιφερειών της Γαλικίας και της Χώρας των Βάσκων, αλλά και αρκετών περιοχών στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας για την εμφάνιση της δυνητικά φονικής τσούχτρας physalia physalis, γνωστή ως κυανή μέδουσα στην Ελλάδα, αλλά με το παρατσούκλι «πορτογαλική καραβέλα» και «πορτογαλικό ιστιοφόρο» στις ισπανόφωνες χώρες.

Σε καθημερινή βάση οι υπεύθυνοι βγάζουν πολλά τέτοια υδρόζωα από τα νερά στη Χώρα των Βάσκων και της Γαλικίας και ήδη υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν οι παραλίες όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μεγάλο αριθμό μιας και είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Αυτό γιατί το τσίμπημά τους προκαλεί πολύ μεγαλύτερο πόνο σε σύγκριση με τις συνηθισμένες μέδουσες, ενώ το δηλητήριό τους σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί θανατηφόρο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η εμφάνισή τους σε μεγάλο αριθμό οφείλεται στην απουσία από τα ισπανικά νερά θαλάσσιων χελωνών που τις κυνηγούν γιατί αποτελούν την… τροφή τους.

Οι «καραβέλες» που εμφανίστηκαν στη Γαλικία, ανέφεραν ψαράδες και λουόμενοι σε τοπικά ΜΜΕ, είχαν πλοκάμια που ξεπερνούσαν τα πέντε μέτρα, ενώ τα πλοκάμια του συγκεκριμένου είδους μπορεί να φτάσουν ή και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν και τα 30 μέτρα μήκος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τεμπέλης Δράκος και η υπόλοιπη παρέα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας!

Έπειτα από 5 δίσκους, 250 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube και την τεράστια απoδοχή στην Ελλάδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *