Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι πρόσφατοι ποιμαντικοί σταθμοί του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ Συμεών

 

Βασικοί ποιμαντικοί σταθμοί του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών την τρέχουσα εβδομάδα από 8 έως 14 Μαΐου 2023

Σε πολλά σημεία της Φθιώτιδος, αλλά και της Ελλάδος βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, υλοποιώντας και αυτή την εβδομάδα που παρήλθε από Δευτέρα 8 έως και σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ένα πλήρες και πλούσιο ποιμαντικό και λειτουργικό πρόγραμμα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον πανηγυρίζοντα ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού της Αγάπης Ιωάννου του Θεολόγου στο «Σπίτι της Αγάπης», στο Ορφανοτροφείο Θηλέων.

Για την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου και του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουναίνοις, ο κ. Συμεών, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, κήρυξε τον Θείο Λόγο, καθώς και προηξήρχε της Ιεράς Λιτανείας της Εικόνος του Αγίου, στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου στο όμορφο χωριό Γραμμένη της Δυτικής Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος, εις ένδειξιν τιμής, σεβασμού και αγάπης και επί τη συμπληρώσει υπέρ τριακονταετούς ιερατικής διακονίας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον επί πολλά χρόνια Εφημέριο του χωριού π. Δημήτριο Κατσανό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος.

Ο κ. Συμεών ευλόγησε τους άρτους, τους οποίους προσέφεραν για τον προστάτη τους Άγιο, η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Ν. Φθιώτιδος, καθώς και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομών Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης τέλεσε και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για όλα τα κεκοιμημένα μέλη της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Ν. Φθιώτιδος, ενώ ευχήθηκε για τα επικείμενα ονομαστήριά του, στον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο πραγματοποίησε εόρτια επίσκεψη και ευχήθηκε πατρικώς και αδελφικώς στον άγοντα τα ονομαστήριά του πολιό Γέροντα Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Κολοκυθά, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τοθυ Αγίου Παντελεήμονος της Λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, καθώς και την Πέμπτη 11 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Περιόδου για τον μήνα Μάϊο στην Αθήνα, ενώ τόσο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και οι Άγιοι Συνοδικοί Μητροπολίτες, μέλη της Δ.Ι.Σ. πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», όπου και προσεκύνησαν την Ιερά και Θαυματουργή της Παναγίας «Άξιον Εστί» από τον Άγιον Όρος, η οποία φιλοξενείται στην Αθήνα προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε στην περιοχή της Λοκρίδος και συγκεκριμένα στις Λιβανάτες, όπου και επέβλεψε την πορεία των εργασιών του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος» για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και διοικητικών υπηρεσιών για τους πολίτες της Λοκρίδος, οι οποίες και έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο κ. Συμεών, περιοδεύοντας στην περιοχή της Λοκρίδος πραγματοποίησε ποιμαντική και ευχετική επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Επιφανίου Επισκόπου Κωνσταντίας στο χωριό Κόμνημα Φθιώτιδος, και ευχήθηκε στον άγονται τα ονομαστήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποιος και έλκει την καταγωγή του από το χωριό Κομνηνα και διετέλεσε επί πολλά έτη κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο κ. Συμεών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί για μία ακόμη φορά και την ιστορική και μαρτυρική πόλη της Υπάτης, την έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Νέων Πατρών και συγκεκριμένα είχε την χαρά να πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Υπάτης και να ωμιλήσει στους μαθητές και της μαθήτριες, με την ευκαιρία της φιλοξενίας μαθητών και καθηγητών Γυμνασίου από 10 σχολεία της Ουγγαρόφωνης Τρανσυλβανίας, οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με θεματική ενότητα το περιβάλλον και την προστασία του, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Υπάτης και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες» φιλοξενήθηκαν στην Υπάτη και ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακό Πολυϊατρείου Ραχών της 5ηςΥγειονομικής Περιφερειακής Θεσσαλίας και Στερεάς.

Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο Ποιμενάρχης μας μετέβη το διήμερο 13 & 14 Μαΐου 2023 στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και συμμετείχε με τους Αγίους Αρχιερείς, μέλη της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος στους πανηγυρικούς εορτασμούς της τοπικής Εκκλησίας επί τη συμπληρώσει 100 ετών από της συστάσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, σήμερα το απόγευμα μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου χοροστάτησε στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, επί τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Λάρισας και συμμετείχε στην Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της πόλεως, μετά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, καθώς και άλλων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *