Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οικολογική Κίνηση Καμένων Βούρλων: “Η ροδιά που μας μεγάλωσε στην παραλία των Καμένων Βούρλων δεν είναι εκεί”

Ανακοίνωση από την Οικολογική Κίνηση Καμένων Βούρλων

Εδώ «Τα Θρανία της Άνοιξης»!
Ακούτε το ραδιόφωνο των παιδιών!

Παιδιά, μείνετε συντονισμένα!
Σήμερα είναι μια αποφράδα ημέρα. Η ροδιά που μας μεγάλωσε στην παραλία των Καμένων Βούρλων δεν είναι εκεί να μας περιμένει με τα ρόδια της. Ούτε είναι στη θέση τους η συκιά, η μουριά, η ελιά, η δάφνη και οι πικροδάφνες. Άντεξαν χειμώνες, χιόνια, κακοκαιρίες, μελτέμια, ξηρασίες και τώρα, με την ανθρώπινη παρέμβαση κουρεύτηκαν σε βαθμό που δεν μπορούν πάλι να «πετάξουν». Δέντρα σαράντα ετών δεν είναι στη ζωή.

Κάτι μας λένε όμως τα δέντρα και για τη δική μας ζωή! Στη ζωή μας χρειάζεται να πορευόμαστε αγκαλιά με έξι δέντρα, ώστε να απολαμβάνουμε το οξυγόνο τους. Σήμερα, εμείς οι φτωχοί είμαστε φτωχότεροι από δέντρα. Σήμερα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, το 1993 ζητούσαμε με παρεμβάσεις να μην κοπούν οι λεύκες απέναντι από την εκκλησία και αναρτήσαμε πανό ενάντια στην τσιμεντοποίηση της παραλίας, ρίχναμε σπόρους παντού ως άγριοι εξπρεσιονιστές, φυτέψαμε δέντρα στην παραλία του Καινούριου το 2005, ποτίζουμε με μόχθο όλα αυτά τα χρόνια τα δέντρα στο γήπεδο μπάσκετ στα σχολεία, αποτρέψαμε το 2006 την κοπή των δέντρων στο μέρος της παραλίας από το κέντρο της προς τα πλατάνια, κάναμε αγώνες να φυτευτούν δέντρα κατά μήκος της παραλίας για τη δημιουργία μικροκλίματος ενάντια στην κλιματική αλλαγή κι ως αντιστάθμιση στη θερμοκρασία των τσιμέντων.

Συνεχώς αγωνιζόμαστε για την περιβαλλοντική εκπαίδευση του πολίτη (ποδήλατα, πρόσφυγες, βιβλιοθήκη, μονοπάτια, διαχείριση του νερού, ραδιόφωνο, στέκι εφήβων, Natura, ενδοδημοτική συγκοινωνία, ζωοφιλία, αυτοδιαχείριση). Γι’ αυτό θέλουμε ο χώρος του κάμπινγκ και των ιαματικών νερών να γίνει ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πάρκο με υπέργειες γέφυρες, παρατηρητήρια πουλιών και δυνατότητα κατασκήνωσης, για να τυγχάνει επίσκεψης απ’ όλα τα παιδιά των σχολείων της Ελλάδας και του κόσμου. Ελάτε λοιπόν, να διαμαρτυρηθούμε την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Beach Volley στην παραλία, για την κοπή των δέντρων από τον Δήμο Καμένων Βούρλων. Γι’ αυτό έγινε η κοπή, για τους αγώνες που θα λάβουν χώρα μετά από πολλά χρόνια πάλι φέτος στον τόπο μας. Ελάτε 22/7 να φωνάξουμε, «Φέρτε μας πίσω τα δέντρα»!

Σας καλεί η Οικολογική Κίνηση Καμένων Βούρλων!
Ήταν «Τα Θρανία της Άνοιξης» – το ραδιόφωνο των παιδιών. Η άνοιξη όμως αργεί. Στο κείμενο και στο μικρόφωνο ο κος Μπαμπάλ, 11/7/2022, Καμένα Βούρλα – Αθήνα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη «Πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα μεταφορών και Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές»

Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, στις 10 Δεκεμβρίου Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *