Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ήρθε η αντιπολίτεση στην Οικ. Επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης και είδαμε επιτέλους ουσιαστικές παρεμβάσεις! [ΒΙΝΤΕΟ]

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1/3/2023 η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μακρακώμης.

Απών από την συνεδρίαση ήταν και πάλι ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης, ενώ συμμετείχε η αντιπολίτευση με τους κ.κ. Θύμιο Παπαευθυμίου και Γιώργο Μπήτο.

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι δεν πληρώνονται για να κάνουν τις καθημερινές ιδιωτικές δουλειές τους, αλλά να παρίστανται στο Δημαρχείο και να διοικούν, κατάλληλα και ενδεδειγμένα ντυμένοι και όχι με φόρμα εργασίας… Στο Δημαρχείο βρίσκονται για να διοικήσουν και για αυτό πληρώνονται….

Αξιοσημείωτο και πραγματικά “μείναμε άφωνοι” κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από την ουσιαστική αντιπολίτευση που έκαναν τα δύο μέλη της!

Με υποδείξεις για το πώς θα γίνουν κάποια θέματα όπως επίσης  μάλιστα έκαναν ακόμα και προτάσεις στη λογική προς το συμφέρον της συμπολίτευσης!

Ένα από τα θέματα ήταν ο εξορθολογισμός των τελών ύδρευσης για τρεις Κοινότητες με την αντιπολίτευση να προτείνει τα τέλη ύδρευσης να μειωθούν κατά πέντε λεπτά του ευρώ, σε Σπερχειάδα Μακρακώμη και Άγιο Γεώργιο τα οποία ήταν αντίστοιχα 25, 30 και 25 λεπτά.

Σημειώνεται ότι η μείωση των τελών ύδρευσης ήταν προεκλογική  δέσμευση και “σημεία” του Δημάρχου και όλου του συνδυασμού. Να σας θυμίσουμε ότι ο κ. Π. Κοντογεώργος ανεξαρτητοποιήθηκε από την πρώην παράταξη του με επικεφαλής τον κ. Ν. Τζιβελέκα και ακολούθησαν και πολλοί άλλοι, για την αύξηση των Δημοτικών Τελών… Σήμερα τι στάση κρατούν;;; Σήμερα που είναι στην εξουσία, τα βλέπουν αλλιώς!

Από πλευράς συμπολίτευσης δεν υπήρχαν τοποθετήσεις και συζήτηση επί των θεμάτων και παρέπεμπαν στις αντίστοιχες εισηγήσεις τους και έλεγαν πάμε σε ψηφοφορία, διότι ως γνωστόν είχαν την πλειοψηφία….

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τα “έξυπνα” ψηφιακά υδρόμετρα και πάλι ακυρώνεται με τον κ. Μπήτο εμφατικά να σημειώνει προς την συμπολίτευση “δεν σας έχουμε πλέον καμία  εμπιστοσύνη”.

Από την μία το ακυρώνουν και μετά το επαναφέρουν ως θέμα… Για να πείσουν τον κ. Πάνο Ράμμο ότι τώρα το θέμα το διαβάσανε και το ξαναφέρνουν…

Σοβαρό επιπλέον ζήτημα που έθεσε η αντιπολίτευση σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, όπου χάνονται χρήματα καθώς δεν γίνονται διαγωνισμοί όπου παρέχεται και σχετική έκπτωση στα έργα από τους υποψήφιους αναδόχους.  Η Δημοτική Αρχή  θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλά χρήματα με έναν ορθολογικό διαγωνισμό δαπανών προμήθειας κ.α. από τις εκπτώσεις. Αλλά έτσι όπως “μαζεύει” και αναθέτει τα έργα, εξυπηρετείται για τα …ψηφαλάκια και ίσως όποιες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για να μαζευτούν χρήματα για τον προεκλογικό αγώνα;;; Από την στιγμή που δεν υπάρχει διαφάνεια, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες όπως το τόνισε και ο κ. Παπαευθυμίου.

Διαπιστώνεται για μία ακόμη φορά πως δεν  γίνεται ορθολογική διαχείριση.

Επίσης ένα από τα θέματα αφορούσε την προμήθεια μηχανήματος έργου για τις υπηρεσίες του Δήμου που θα αγοραστεί μεταχειρισμένο. Θα ξοδευτούν πάνω από 100.000€  για την αγορά ενός μεταχειρισμένου μηχανήματος χωρίς εγγύηση για την λειτουργία του και πόσα άραγε ενδεχομένως θα ξοδευτούν σε συνεργεία…

Παρακολουθήστε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Μακρακώμης στις 1/3/2023 που κατέγραψε ο www.fonografos.net:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκλογές 2023: Τι θα δείξει η πρώτη κάλπη

Το μεγάλο ζητούμενο για τους πολιτικούς μονομάχους είναι να αποφευχθεί μία χαλαρή ψήφος στην κάλπη. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *