Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οικονομική Επιτροπή Δ. Μακρακώμης: Ουσιαστική πολιτική ασκείται μέσω των θεσμικών οργάνων και όχι στα “καφενεία”

 

Με απούσα την αντιπολίτευση πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μακρακώμης την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023.

Προφανώς η αντιπολίτευση διεξάγει για τον προεκλογικό της αγώνα και δεν βρίσκει χρόνο για τις συνεδριάσεις. «Τρέχει» προεκλογικά για να βγει και αν δεν βγεί, πάλι θα απουσιάζει από τα όποια θεσμικά όργανα…..

Τα θέματα της συνεδρίασης ψηφίζονται ομόφωνα αφού δεν υπάρχει αντιπολιτευτική παρέμβαση, διάλογος, ερωτήσεις για διευκρινήσεις κλπ.
Αξιοσημείωτο ήταν το 3ο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε το καθορισμό τελών των κοινόχρηστων προς παραχώρηση χώρων σε καταστήματα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγιναν παρεμβάσεις από τον Δήμο αλλά όμως έγιναν επιλεκτικά και όχι καθολικά.

Για αυτό και επί του θέματος, παρενέβη ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Σπερχειάδας κ. Δημήτρης Καραντζούνης, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει «περάσει» από την Κοινότητα προς συζήτηση ενώ τόνισε ότι σε κάποια σημεία έχουν γίνει παρεμβάσεις αλλά προς σε όλα τα καταστήματα. Έτσι θα πρέπει να υπάρξει μία δίκαιη αντιμετώπιση στον καθορισμό των τελών αλλά και από πλευράς παρεμβάσεων από τον Δήμο προς όλα τα καταστήματα που χρησιμοποιούν την πλατεία.

Ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης συμφώνησε πλήρως με τον Τοπικό Σύμβουλο και είπε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί, αφού πρώτα περάσει από την Κοινότητα Σπερχειάδας για συζήτηση και γνωμοδότηση.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με τις απουσίες, θα πρέπει να σημειώσουμε όπως και γενικότερα για όλες τις συνεδριάσεις, ενόψει των εκλογών όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, θα πρέπει να συμμετέχουν και θεσμικά και όχι μόνο να «καταναλώνονται» σε ψηφοθηρία…. Διότι τα ζητήματα δεν συζητιούνται στα καφενεία αλλά στις συνεδριάσεις των δημοτικών οργάνων τα οποία είναι αρμόδια για αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες.

Καλή η επαφή με τον κόσμο στα «καφενεία» αλλά ουσιαστική πολιτική ασκείται μέσω των θεσμικών οργάνων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιάννης Πλατανιάς – “Δημοτών Αρχή”: Εγκαίνια στα εκλογικά κέντρα σε Καμένα Βούρλα, Μώλο και Άγιο Κωνσταντίνο

  Η δημοτική παράταξη “Δημοτών Αρχή” με επικεφαλής τον  κ. Γιάννη Πλατανιά, εγκαινίασε τα εκλογικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *