Πέμπτη , 1 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Όσα έγιναν στη δημόσια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας

Επεισοδιακή ήταν η επαναληπτική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/4/2023 στο συνεδριακό κέντρο «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» και τελικά δεν ολοκληρώθηκε…

Ο fonografos.net και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Καραντζούνης, πήγε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης αφενός μεν ως μέλος του Eμπορικού & Βιοτεχνικού συλλόγου Σπερχειάδας, αφετέρου δε ως φωτορεπόρτερ, προκειμένου να βιντεοσκοπήσει τη συνεδρίαση προς ενημέρωση του κοινού.

Δυστυχώς όμως επικράτησε πρωτοφανής παραλογισμός για ένα θέμα απολύτως ξεκάθαρο και νόμιμο, δηλ. την βιντεοσκόπηση της δημόσιας συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου από Μ.Μ.Ε., με σκοπό την πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας.

Η προσωρινή Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, κυρία Ελένη Χαντζή, με την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία επισημαίνω ήταν επαναληπτική για τρίτη φορά, αντί να προβεί στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του συλλόγου, προχώρησε στην απαράδεκτη ενέργεια να θέσει ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως και με το «έτσι θέλω» και την απόφαση των μελών, την απαγόρευση της βιντεοσκόπησης της δημόσιας συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου από τον fonografos.net.

Όπως είναι φυσικό ο Fonografos.net αντέδρασε, σεβόμενος το καθήκον της πληροφόρησης του κοινού, το οποίο υπηρετεί με υπευθυνότητα επί πολλά χρόνια.

Θα δείτε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί ότι παρά τις εξηγήσεις μας οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν, δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να καταλάβουν τι σημαίνει δημόσια συνεδρίαση και τι αξία έχει για τον δημοσιογράφο και την Δημοκρατία μας η πληροφόρηση του κοινού. Τότε η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη του Fonografos.net για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

 

Και διερωτώμαι: Για ποιους λόγους η διοίκηση του συλλόγου δεν ήθελε να καταγραφεί η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης;;; Επρόκειτο να συζητηθούν θέματα που ανήκουν στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των συμμετεχόντων ή θέματα επαγγελματικής φύσεως με ευρύτερο ενδιαφέρον;;; Τα προσωπικά δεδομένα ποιου συγκεκριμένου προσώπου παραβιάζει η βιντεοσκόπηση μιας δημόσιας συνεδρίασης προς ενημέρωση του κοινού;;; Κι αν η πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου ήταν να κάνει μια «μυστική» συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, γιατί απέστειλε την πρόσκληση στο Fonografos.net, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης προς ενημέρωση του κοινού και μάλιστα προέβη σε κοινοποίηση της συγκεκριμένης δημοσίευσης από την ιστοσελίδα μας www.fonografos.net στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook, προκειμένου να προσδώσει στο γεγονός τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα;;;

Προφανώς αντιλαμβάνονται και θέλουν τα Μ.Μ.Ε., τις ενημερωτικές ιστοσελίδες ως φερέφωνα και ως μέσα κοινοποίησης των Δελτίων Τύπου που εκδίδουν και όχι ως πραγματικά και αντικειμενικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς εμείς ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία και το εχουμε αποδείξει με γράψιμο της εικόνας,αλλά και της πένας.

Ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης μήνυσης της κυρίας Προέδρου ήταν η άδικη σύλληψη του ιδιοκτήτη του Fonografos.net, ο οποίος κατά την άσκηση των καθηκόντων του συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας για πολλοστή φορά και μάλιστα για τον ίδιο λόγο, γιατί θέλησε να καταγράψει μία δημόσια συνεδρίαση, με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του Fonografos.net κατέθεσε μήνυση σε βάρος όλων των μελών της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας για συκοφαντική δυσφήμιση και παράνομη άσκηση των καθηκόντων τους, που αντιβαίνει και παραβιάζει τους όρους του καταστατικού του συλλόγου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ένα τυχαίο όμως γεγονός -και όχι η αβάσιμη μήνυση της κυρίας Προέδρου- έγινε η αιτία να παραμείνει ο ιδιοκτήτης του Fonografos.net για τεσσεράμισι ολόκληρες ημέρες στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας. Το δημοσιογραφικό μαγνητόφωνο που έφερε μαζί του για την ηχητική κάλυψη της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας τέθηκε από διαβολική σύμπτωση σε λειτουργία, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα και χωρίς αμφισβήτηση ενώπιον των Δικαστικών Αρχών, οι οποίες τον άφησαν ελεύθερο.

Βέβαια η κατάσταση αυτή έκανε κάποιους να «χαίρονται» για την ταλαιπωρία και την κατασυκοφάντηση του. Να γνωρίζουν όμως ότι ο Fonografos.net δεν φιμώνεται και θα συνεχίσει να ενημερώνει με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα τους δημότες μας όσες άδικες διώξεις κι αν υποστεί.

Αναμένουμε, λοιπόν, την επαναληπτική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπερχειάδας, στην οποία σαφέστατα θα παραβρεθούμε με την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ δημοσιογράφου, για να την καταγράψουμε στην αδιάψευστη κάμερά μας, ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τα πεπραγμένα της διοίκησης του συλλόγου με ντοκουμέντα και όχι με αόριστες πληροφορίες που διαδίδονται δεξιά και αριστερά.

Έπεται η συνέχεια…

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ιούνιος!!! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

  1η Ιουνίου! Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!! Με τον Ιούνιο ξεκινά το καλοκαίρι και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *