Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Π. Ιακωβής: Η μείωση του πληθυσμού της Λαμίας οφείλεται στο ότι πολλοί νέοι δεν αντέχουν την έλλειψη προοπτικών στον τόπο μας

Ανάρτηση του ιατρού και  υποψήφιου Δήμαρχου Λαμιέων, κ. Παναγιώτη Ιακωβή:

“Για πολλοστή φορά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Βρίσκεται στον Μεσαίωνα της Τεχεράνης.

Παρουσιάζει ,με συνεχείς δημοσιεύσεις της, το υπαρκτό πρόβλημα της μείωσης του Πληθυσμού δήθεν ως πρόβλημα μειωμένης γονιμότητας ή προβληματικής κύησης.

Κι έτσι, βρίσκει κ α ι τη λάθος απάντηση:
Συνεργάζεται με ιδιωτικό φορέα για να “ενισχύσει” τις δυνατότητες τεκνοποιΐας και ανεπίπλοκης εγκυμοσύνης νέων ζευγαριών.
Ψευδής επιστημονικοποίηση, θα έλεγα, αν μου επιτραπεί ο όρος. Άλλωστε, οι επιστημονικές μελέτες, δεν παρουσιάζονται ούτε κρίνονται από τους δήθεν κοσμικούς κύκλους της…Αθηναϊκής Λέσχης. Στην διεθνή βιβλιογραφία, το φαινόμενο ονομάζεται inappropriate medicalization.

🚩Στην πραγματικότητα, η μείωση του πληθυσμού της Στερεάς και της Λαμίας μας ειδικά, οφείλεται στο ότι πολλοί νέοι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον στη Στερεά και τη Λαμία.
Δεν βρίσκουν δουλειές, δεν μπορούν να συντηρήσουν μια οικογένεια, δεν αντέχουν την έλλειψη προοπτικών στον Τόπο μας.
Κι έτσι, επιλέγουν να μην κάνουν πολυμελείς οικογένειες ή φεύγουν/ μεταναστεύουν.
🚩Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι η μειωμένη γονιμότητα ή η προβληματικές εγκυμοσύνες των κατοίκων του Τόπου μας.
Είναι η συντριπτική ανικανότητα της “ηγεσίας” (…) μας να εξασφαλίσει τις συνθήκες που θα ευνοούσαν τη δημιουργία οικογένειας και την παραμονή των νέων στις εστίες τους. Οι Λαμιώτες φεύγουν και δεν αντέχουν να συντηρήσουν μια μεγάλη φαμίλια.

Η σκοταδιστική και μεσαιωνική προσέγγιση της Περιφέρειας Στερεάς επί της μείωσης του πληθυσμού, ως προβλήματος γονιμότητας, υποτιμά τους Πολίτες και κυρίως τις γυναίκες, ως “μηχανές αναπαραγωγής”.

Αν θέλει η Περιφέρεια Στερεάς και ο Δήμος Λαμιέων να αντιστρέψουν την μείωση του πληθυσμού, ας διεκδικήσουν υποδομές, ας στηρίξουν τον Πολιτισμό, ας ανοιχτούν στον Κόσμο, ας επενδύσουν στην Εξωστρέφεια, αντί να παλινδρομούν φοβικά στον Μεσαίωνα.

Η “λάθος διάγνωση” οφείλεται σε βαριά οπισθοδρομική διατραχή μεσαιωνικού τύπου.

Η οπισθοδρόμηση του Τόπου μας ξεκινάει από τις σκοτεινές απόψεις όσων τον κυβερνούν, παρά το ότι κρύβονται επιδέξια πίσω από lifestyle δημόσιες σχέσεις και ψευδή επιστημονικοποίηση/ inappropriate medicalization

Ώρα να αποχωρήσουν από τον Τόπο μας.

Αρκετά. Μας γυρίζουν αιώνες πίσω.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τεράστια νίκη για τον ΠΑΣ Λαμία εκτός έδρας!!!

Διεξήχθη η 2η αγωνιστική  των  playouts όπου η Λαμία διεκδικεί την παραμονή της στην Super …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *