Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παίζω, Συνεργάζομαι, Μαθαίνω. Ο 2ος κύκλος βιωματικής εκπαίδευσης μέσω επιτραπέζιων παιχνιδιών ξεκινάει στο Πάρκο Καινοτομίας

Παίζω, Συνεργάζομαι, Μαθαίνω. Ο 2ος κύκλος βιωματικής εκπαίδευσης μέσω επιτραπέζιων παιχνιδιών ξεκινάει στο Πάρκο Καινοτομίας, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, Future Learning Lab και υπό την καθοδήγηση ειδικού παιχνιδογνώστη/ εκπαιδευτή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά περιλαμβάνει 4 συναντήσεις το μήνα όπου θα παίξουμε, θα συνεργαστούμε και θα μάθουμε μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Ανάλογα την ηλικία, οι συμμετέχοντες/ουσες χωρίζονται σε ομάδες των 8 και με την καθοδήγηση του παιχνιδογνώστη παίζουν μία φορά την εβδομάδα, μια επιλογή από διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια κάθε φορά.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια, εκτός από μια ψυχαγωγική δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους, μαθαίνουν στα παιδιά να εξασκούν τη δημιουργικότητά τους, να αναπτύσσουν τη φαντασία τους και να ενισχύουν μια σειρά από κοινωνικές δεξιότητες, όπως η κριτική ικανότητα, η πρωτοβουλία και ο αυτοέλεγχος. Αποτελούν μια δομημένη κοινωνική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά από 7 έως 17 ετών, ωστόσο μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργηθούν όλα τα είδη νοημοσύνης, μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner, η νοημοσύνη δεν είναι μία, η οποία σχετίζεται μόνο με την ικανότητα για λογικό συλλογισμό, αλλά ο συνδυασμός πολλών ικανοτήτων που συνεργάζονται μεταξύ τους:

Λεκτική/ Γλωσσική νοημοσύνη (Verbal/ Linguistic)
Αριθμητική/ Λογική νοημοσύνη (Mathematical/ Logical)
Συναισθηματική/ Διαπροσωπική νοημοσύνη (Interpersonal)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Ναυπακτίας: Απαγορεύεται η παράνομη αφισοκόλληση γιατί επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον

Ο Δήμος Ναυπακτίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ζητούν τη συνδρομή όλων στην αντιμετώπιση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *