Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μακρακώμης στην Σπερχειάδα κατέθεσαν τα αιτήματά τους οι αγρότες και οι επαγγελματοβιοτέχνες 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/12/2020

Πραγματοποιήσαμε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μακρακώμης όπου και συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο στον οποίο καταθέσαμε ένα πλαίσιο αιτημάτων τα οποία θεωρούμε απαραίτητα ώστε να μπορέσουν οι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες  του δημου μας να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Σίγουρα τα αιτήματα που καταθέσαμε δεν λύνουν στο ακέραιο  τα προβλήματα που είναι πολλά και σύνθετα όμως η ικανοποίηση τους θα δώσει μια βαθιά ανάσα ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας το επόμενο διάστημα.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων θα αποσταλεί και στις άλλες Δημοτικές παρατάξεις  ώστε να ενημερωθούν και να πάρουν θέση.

Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακωμης να στηρίξουν έμπρακτα τους Δημότες επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες ικανοποιώντας και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας.

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

 

-Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΚΥ Μακρακωμης που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της δομής. Παροχή από το κράτος του απαραίτητου εξοπλισμού ώστε το ΚΥ  να μπορεί να καλύπτει με δωρεάν τεστ τους κατοίκους  της περιοχής ανά πάσα στιγμή.

 

– Άμεση καταβολή μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες  που αναγκάστηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα λόγω πανδημίας.

 

-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τα έτη 2020-2021.

 

-Απαλλαγή για τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση από το τέλος παρεπιδημούντων για το υπόλοιπο του 2020 και για το έτος 2021.

 

-Πάγωμα των οφειλών στην εφορία, κούρεμα 30% επί των οφειλών.

 

-Πάγωμα των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, διαγραφή του συνολικού ποσού των οφειλών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς να επηρεάζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η ασφαλιστική κάλυψη.

 

-Επαναφορά του αφορολόγητου στους επαγγελματοβιοτέχνες στο ύψος των 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

-Καμία διακοπή ρεύματος και νερού όσο διαρκεί η πανδημία, 50% μείωση στα τιμολόγια ύδρευσης-άρδευσης.

 

-Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσο διάστημα παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά τα καταστήματα.

 

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα στους παραγωγούς

 

-Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στους φυστικοπαραγωγούς ,

αποζημίωση  80 ευρώ ανα στρέμμα μέχρι τα 50 στρέμματα καλλιέργειας.

 

-Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς από τον καταρροϊκο στους συναδέλφους κτηνοτρόφους. Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε όσους έχουν πληγεί. Καμιά επίπτωση στα δικαιώματα λόγω απώλειας ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροικο, 2 χρονια περίοδος αναπλήρωσης. Επιδότηση για αγορά ζωοτροφών, δωρεάν εμβολιασμός  των κοπαδιών με ευθύνη του κράτους.

 

 

 

                                                 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

          ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βιώσιμη Ανάπτυξη και ESG στο επίκεντρο των αξιών της ΕΥΔΑΠ

Παγκόσμια προτεραιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο, πλέον, αποτελεί η υποστήριξη και η υλοποίηση των κριτηρίων ESG …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *