Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παρέμβαση Γ. Κοτρωνιά για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με αφορμή δημοσιεύματα  του τύπου σύμφωνα με τα οποία είναι στις προθέσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας η κατάργηση 41 καταστημάτων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το κατάστημα της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κ. Μιχαηλίδη και τον Δ. Σύμβουλο κ. Π. Μυλωνά  .

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

«……..Επειδή, πιθανόν, να μην ελήφθησαν υπ´ όψιν,  για την κίνηση αυτή, τα πραγματικά στοιχεία της περιοχής επιτρέψτε μου να απαριθμήσω την σημασία της ύπαρξης και λειτουργίας του καταστήματος Μαλεσίνας.

    Πρώτα απ´ όλα πρέπει να σας είναι γνωστό ότι, το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το εν λόγω κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας ανήκει ιδιοκτησιακά στην ίδια την Εθνική Τράπεζα, που σημαίνει ότι δεν καταβάλλεται ενοίκιο.

      Δεύτερον, πρέπει να γίνει γνωστό ότι το κατάστημα της Μαλεσίνας εξυπηρετεί την Μαλεσίνα  με 5.500 κατοίκους, το Μαρτίνο, την Λάρυμνα, τον Θεολόγο και τον ΟΣΜΑΕΣ, οικισμούς που κατά τη χειμερινή περίοδο συγκεντρώνουν πληθυσμό 17.000 κατοίκων ενώ κατά την θερινή πάνω από 23.000.

     Τρίτον, ελπίζω ότι δεν σας διαφεύγει το γεγονός ότι, το κατάστημα της Μαλεσίνας εξυπηρετεί τις οικονομικές συναλλαγές της ΛΑΡΚΟ (της μεγαλύτερης βιομηχανίας στην Ελλάδα) και διακινεί περί το 1.000.000 € κάθε μήνα.

     Σε μια περίοδο που το κοινωνικό σύνολο χρειάζεται στήριξη, εσείς, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, καταδικάζετε αυτόν τον πληθυσμό σε μετακίνηση πάνω από 30 χλμ για να εξυπηρετείται από το κατάστημα της Αταλάντης, δυσχεραίνετε την οικονομική ζωή της περιοχής και αλλοιώνετε το προφίλ της Εθνικής Τράπεζας η οποία με τα χρήματα του Ελληνικού λαού ανακεφαλαιοποιήθηκε και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των Ελλήνων ως η «εθνική τους τράπεζα».

     Με την κίνηση σας αυτή καταδικάζετε τον δυναμικό οικισμό της Μαλεσίνας σε οικονομικό μαρασμό και απομόνωση και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε αφάνταστη ταλαιπωρία και αχρείαστα πρόσθετα έξοδα, αφού η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

     Πιστεύω ότι, αν ληφθούν υπόψιν τα στοιχεία λειτουργικού κόστους, και του κύκλου εργασιών της τράπεζας και αν πρυτανεύσει η κοινωνική και εθνική ευθύνη του μεγαλύτερου τραπεζικού οργανισμού της πατρίδας μας προς τους Έλληνες πολίτες, θα αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας και θα συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα, της οποίας η τοπική κοινωνία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμοι να το αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο και να το στηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

  Δείτε το εορταστικό ωράριο Ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης “Η Ένωσις” ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *