Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Κατέθεσε στο Δ.Σ. σχέδιο ψηφίσματος για την Παλαιστίνη – Δεν έγινε δεκτό κατα πλειοψηφία

 

Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία κατέθεσε στο η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου στις 9/11/2023,  σχέδιο ψηφίσματος για την ανθρωπιστική καταστροφή στην Παλαιστίνη και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό κατα πλειοψηφία.

 

Διαβάστε το σχετικό ψήφισμα:

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤHΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ.

Όλοι μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του ανελέητου βομβαρδισμού άμαχων Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής. Η μεθοδική στοχοποίηση και επίθεση εναντίον δύο και πλέον εκατομμυρίων αμάχων ακόμη και με απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου, αφού τους έχει κόψει ηλεκτρισμό, υδροδότηση και τροφοδοσία, συνιστά ξεκάθαρη πρόθεση μαζικής εξόντωσής τους -η οποία εξάλλου δηλώνεται ως τέτοια από κυβερνητικούς αξιωματούχους του Κράτους του Ισραήλ !

Οι Ευρω-αμερικανικές Κυβερνήσεις σπεύδουν να υπερασπιστούν το Ισραήλ, αναρτώντας ισραηλινές σημαίες στα κοινοβούλια και στα δημόσια κτίρια, επικροτώντας ουσιαστικά αυτή την κτηνωδία, αντί να του ασκούν
πιέσεις σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς ώστε να σταματήσει τα εγκλήματα που διαπράττει ! Η αποδοχή της συλλογικής τιμωρίας ενός ολόκληρου λαού ως απάντηση στην επίθεση 7ης Οκτωβρίου, όχι μόνο στερείται κάθε λογικής, αλλά προσβάλλει τον πυρήνα της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης και των στοιχειωδέστερων επιταγών της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Κανένας δημοκρατικός πολίτης σε όλο τον κόσμο δεν πρέπει να στηρίξει
αυτή τη γενοκτονία ! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Παλαιστίνης, που για άλλη μια φορά δοκιμάζεται ανελέητα και απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτή η θηριωδία ! Καλούμε την Κυβέρνηση, όλα τα κόμματα και κάθε δημοκρατικό πολίτη να υψώσουν τη φωνή τους Ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

– Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων:

1) Καταδικάζει τις βάρβαρες επιθέσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικίες, αμάχους από το ‘’κράτος-τρομοκράτης’’ του Ισραήλ που έχει μετατρέψει εδώ και χρόνια την περιοχή της Γάζας σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

2) Συντάσσεται με τις φωνές σε όλον τον πλανήτη και την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία στην Γάζα, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να υποστηρίξει κάθε σχετικό αίτημα στους Διεθνείς Οργανισμούς που συμμετέχει η χώρα μας.

3) Εκφράζει την ανησυχία του για τις παράλληλες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμενων κατοχής, εναντίον των Παλαιστινιών στα Κατεχόμενα Παλαιστιανιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης και ζητάει από την Ελληνική Κυβέρνηση να απευθυνθεί στον ΟΗΕ για την προστασία τους.

4) Απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Κράτος του Ισραήλ, ώστε να μην καταστεί ο ελληνικός λαός συνένοχος στα εγκλήματα που διαπράττονται στην Γάζα.

5)Θεωρεί απαραίτητη την διακοπή κάθε συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης και κάθε παροχής διευκόλυνσης και υποδομών από την χώρα προς τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες κινούνται στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με ρητό στόχο την υποστήριξη των στρατιωτικών ενεργειών του Ισραήλ εναντίον της Γάζας και του Παλαιστινιακού λαού ή και ακόμα χειρότερα, την συμμετοχή τους σε ευρύτερη περιφερειακή πολεμική ανάφλεξη.

6) Υποστηρίζει ότι το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με απόπειρες εξάλειψης του Παλαιστινιακού λαού αλλά λύση θα υπάρξει μόνο στη λογική υιοθέτησης της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής βουλής από το 2015, δηλαδή με τη δημιουργία Ελεύθερου Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία στη Γάζα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χαροπαλεύει 31χρονος αστυνομικός – Διασωληνώθηκε… Δέχθηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στον μηρό Τα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *