Κυριακή , 25 Φεβρουαρίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΠΑΣΟΚ: “Η παλαιοκομματική συμπεριφορά της ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον προπαγανδιστικό της μηχανισμό”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η παλαιοκομματική συμπεριφορά της ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον προπαγανδιστικό της μηχανισμό.

Επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας και να καταλογίσουν ευθύνες στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, γιατί δήθεν δεν ψήφισε τη διάταξη για τα μέτρα στήριξης των εκδοτικών επιχειρήσεων, που περιλάμβανε τροπολογία με 7 άσχετα μεταξύ τους άρθρα.

Όπως δηλώσαμε κατηγορηματικά στην Ολομέλεια θα ψηφίζαμε τη σχετική διάταξη στήριξης του Τύπου, αν ήταν αυτοτελής νομοθετική ρύθμιση.

Ιδού η αλήθεια (Πρακτικά της Βουλής, Ολομέλεια, 28-06-2022, Τόνια Αντωνίου) :

«Υπάρχουν, βεβαίως, άλλες θετικές διατάξεις στην τροπολογία, που εάν τις φέρνατε ξεχωριστά, θα τις ψηφίζαμε. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι λέμε «ναι» στο άρθρο 7 για την ενίσχυση των εφημερίδων και περιοδικών πανελλαδικής, περιφερειακής και τοπικής κυκλοφορίας, επειδή καλύπτει ένα μέρος των ανατιμήσεων, λόγω ακρίβειας».

Δεν ήταν όμως δυνατόν να συναινέσουμε στην ψήφιση μιας τροπολογίας με ιδιαίτερα προβληματικές διατάξεις, μεταξύ των οποίων το άρθρο 1, με το οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να παρατείνει για 1 ακόμη έτος τις συμβάσεις μεταξύ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και των ΚΤΕΛ, την ώρα που καθυστερεί σκόπιμα την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων.

Ας πάψει, λοιπόν, η Κυβέρνηση να αναζητεί άλλοθι για τις ετεροχρονισμένες και αναποτελεσματικές πολιτικές της για την ακρίβεια που πλήττει την οικονομία και την κοινωνία, μεταθέτοντας ευθύνες με τη νόθευση του περιεχομένου των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και ας δεχθεί επιτέλους την πρότασή μας να ψηφίζεται ξεχωριστά κάθε άρθρο των τροπολογιών, ώστε να εκφράζεται καθαρά σε κάθε διάταξη η στάση κάθε πολιτικού κόμματος με τη θετική ή αρνητική του ψήφο.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέα αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας

  Σε εφαρμογή βρίσκεται η υλοποίηση του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταπολέμηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *