Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν γίνεται το Παζάρι Σπερχειάδας…

Μεγάλο πλήγμα –οικονομικό και κοινωνικό-  για την Σπερχειάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή αποτελεί το γεγονός ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το φημισμένο και πολύ δημοφιλές Παζάρι της . Ο λόγος είναι γνωστός, δεν γίνεται λόγω κορονοϊού  στα πλαίσια της  αποτροπής μετάδοσης του ιού που δυστυχώς  συνεχίζει εξαπλώνεται…

Κάθε  χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, η Σπερχειάδα αποτελούσε το επίκεντρο καθώς το Παζάρι της είναι πολύ γνωστό και δέχεται επισκέψεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο.

Σε ρεπορτάζ που έκανε ο www.fonografos.net  μιλώντας με επαγγελματίες κυρίως της εστίασης που κατά την διάρκεια του Παζαριού αποτελούσαν μία σίγουρη επιλογή των επισκεπτών ώστε να απολαύσουν τα φημισμένα ψητά κρεατικά της Σπερχειάδας,  πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να..χαλάσουν την παράδοση!

Θα ψήσουν και θα προετοιμαστούν κυρίως το Σαββατοκύριακο, πάντα σύμφωνα με τα μέτρα που επιβάλλουν οι Αρχές λόγω κορονοϊού  και αναμένουν να υποδεχτούν επισκέπτες  και να προσφέρουν τα ποιοτικά καλοψημένα κρεατικά τους να τα απολαύσουν!

Οι επισκέπτες  μπορούν να ενημερωθούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ  από τους  επαγγελματίες της πόλης για τι φαγητά διατίθενται, να καλέσουν για να κλείσουν τραπέζι στο κατάστημα της προτίμησης τους,  ενώ προσφέρονται και υπηρεσίες διανομής για παραγγελίες. 

Το Παζάρι  στη  Σπερχειάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας, ένας θεσμός πολλών ετών και θα πρέπει στα πλαίσια του εφικτού και λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω Covid 19, τουλάχιστον,  έστω εν μέρει να «αποδοθεί» το κλίμα του Παζαριού στην πόλη!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του 69χρονου απολογούμενου για τον φόνο του 57χρονου γαμπρού του στην Αγία Βαρβάρα Αττικής

Το κατώφλι των φυλακών πέρασε το ζευγάρι από την Αγία Βαρβάρα που το περασμένο Σάββατο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *