Ακολουθήστε μας στο facebook

Πέντε οι καταγγελίες για μπούλινγκ σε σχολεία της Μαγνησίας

Στις πέντε ανέρχονται οι καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στην σχετική πλατφόρμα για περιπτώσεις μπούλινγκ στα σχολεία, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στο περιθώριο του εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης.
Σύμφωνα με την κ. Μακρή, στον ένα μήνα λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν γίνει 158 καταγγελίες και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, κάτι που σημαίνει ότι διευκολύνθηκαν πολύ είτε γονείς είτε μαθητές και εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι η δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού ότι καμία καταγγελία δεν θα πάει στο καλάθι.
«Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την Πρωτοβάθμια, συγκεκριμένο για τη Δευτεροβάθμια, διαδικασία που ακολουθείται αυστηρά και απαρέγκλιτα», δήλωσε η κ. Μακρή.
Η υφυπουργός επισήμανε ότι από τις 158 καταγγελίες, κάποιες αφορούν και την περιοχή της Μαγνησίας και συμπλήρωσε ότι μέσω της πλατφόρμας οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα και με εχεμύθεια από τους μαθητές αν είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση, είτε από τους γονείς και κηδεμόνες για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, γατί γνωρίζουν ότι θα υπάρχει εξέλιξη, διακριτικότητα και σωστή αντιμετώπιση.
Για το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν στις 31 Μαΐου, η κ. Μακρή ανέφερε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο, οι γονείς και τα παιδιά γνωρίζουν τις ημερομηνίες έγκαιρα για να κάνουν τον προγραμματισμό τους και είναι ένα κεκτημένο αδιάβλητης και άψογης διεξαγωγής.
Η υφυπουργός ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία και να γνωρίζουν ότι είναι ένα σημαντικό μεν βήμα, αλλά ένα από τα πολλά, ενώ θύμισε ότι στην περιοχή μας, όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία, θα υπάρχει η χρήση του 2% για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εικαστικά Εργαστηρία Δήμου Λαμιέων: Ετήσια υπαίθρια έκθεση στις 31/5

Ετήσια υπαίθρια έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμου Λαμιέων Με την λήξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024, τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *