Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Συνάντηση με κτηνοτρόφους της δυτικής Φθιώτιδας

Ποια το κεντρικό θέμα συζήτησης των κτηνοτρόφων με την Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής -Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας κ. Αικατερίνη Καλαντζή.

Την Παρασκευή 20 Μαϊου 2022, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος στη  Λαμία, έλαβε χώρα συνάντηση εκπροσώπων κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Δυτ. Φθιώτιδας με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής.

Ως γνωστόν, η Δυτική Φθιώτιδα διαθέτει μεγάλης έκτασης βοσκοτόπους και σε αυτούς δραστηριοποιείται μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αγαστή συνύπαρξη των κτηνοτρόφων σε επιλέξιμους βοσκοτόπους της περιοχής και η ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που ενδέχεται να παρουσιάζονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι Πρόεδροι, γνωρίζοντας καλύτερα τις χρήσεις γης στα όρια των τοπικών τους κοινοτήτων, οφείλουν να διευκολύνουν τους κτηνοτρόφους και να διασφαλίζουν την ύπαρξη αρμονικής συνεργασίας.

Η συνάντηση συντονίστηκε και διεξήχθη με την επίβλεψη της Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής -Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας κ. Αικατερίνης Καλαντζή, η οποία είχε και την πρωτοβουλία σύγκλησης των ενδιαφερομένων μερών στο κοινό τραπέζι.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο οποίος και φιλοξένησε την συνάντηση στην έδρα της Π.Ε. Φθιώτιδας καθώς και ο Δ/ντης της ΔΑΟΚ Φθιώτιδας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Με το πέρας των συζητήσεων και την υιοθέτηση κοινά αποδεκτών λύσεων από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας δήλωσε:

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ως Περιφέρεια, με την συνεργασία που έχουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους, κτηνοτρόφους και αιρετούς των τοπικών κοινωνιών, έχοντας την δυνατότητα να συζητούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που οφείλονται σε έλλειψη επικοινωνίας και να βοηθούμε στην διευθέτησή τους. Αυτή τη στιγμή, στα όρια κάθε τοπικής κοινότητας της Δυτ. Φθιώτιδας, η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων γνωρίζει τα όρια του βοσκοτόπου που τους αντιστοιχεί. Η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές, θέλει να στέκεται έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής”.

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οικογενειακή τραγωδία…. Πυροβόλησε τη νύφη του και μετά αυτοκτόνησε…

Νέα οικογενειακή τραγωδία καταγράφεται στη χώρα μας… Πυροβόλησε την νύφη του και μετά έβαλε τέλος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *