Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εκσυγχρονίζονται 9 γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο του εκσυγχρονισμού εννέα γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι θέσεις των γεωτρήσεων είναι: «Τραχάνες» και «Μαυρόγειες» στην Τ.Κ. Βασιλή, «Μπαΐρια» και «Τσαΐρια» οικισμού Πυργάκια στην Τ.Κ. Μεγάλου Ευυδρίου, «Εικοσάρια» και «Δεκατεσσάρια» στην Τ.Κ. Σταυρού, «Μπαΐρια» στην Τ.Κ. Πολυνερίου, «Παλιούρα» στην Τ.Κ. Μεγάλου Ευυδρίου και «Τσαυλούκια» στην Τ.Κ. Υπέρειας.

 

«Ένα ακόμη έργο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα ξεκινά σε περιοχές του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα χρήσιμο έργο για την εξοικονόμηση και την ορθή διαχείριση του νερού, την προστασία του υπόγειου υδροφορέα από εξάντληση καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τη στιγμή που το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί, εμείς με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων δίνουμε τη δυνατότητα μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος κατά τη διαδικασία του ποτίσματος στηρίζοντας το εισόδημα των ανθρώπων της παραγωγής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη σύλληψη ενός 40χρονου λόγω Ενδοοικογενειακής Βίας στη Λάρισα μετά από καταγγελία της 33χρονης συζύγου του

Στη σύλληψη ενός 40χρονου προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *