Παρασκευή , 27 Μαΐου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Συνεχίζεται η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Τρικόρφου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και προχωρά στην εκτέλεση του έργου: «Περιφερειακός Δρόμος Τρικόρφου – β΄φάση», συμβατικού κόστους 2.458.023,15 €, πλέον Φ.Π.Α..

Η περιφερειακή οδός συνολικού μήκους 4.020,66 μέτρων, έχει ως αφετηρία την Επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Λιδωρικίου, στο ύψος του υφιστάμενου διανοιχθέντος χωματόδρομου, και πέρας την είσοδο της Ιεράς Μονής των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ.

Στην β΄ φάση του έργου περιλαμβάνεται το δεύτερο οδικό τμήμα μήκους 1.980 μέτρων, από τη Χ.Θ. 1+540 (σύνδεση με την υφιστάμενη οδό προς οικισμό Τρικόρφου) έως την Χ.Θ. 3+520 (Διατομή Α’60 πλησίον Κόμβου Κ2).

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση, ολοκληρώσαμε τη δημοπράτηση και ξεκινούμε τη β΄ φάση κατασκευής του περιφερειακού δρόμου Τρικόρφου. Πρόκειται για έργο με συμβατική δαπάνη 2.458.023,15 €, πλέον Φ.Π.Α., το οποίο αποζητούσε η τοπική κοινωνία, εδώ και δεκαετίες. Ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις, που είχαμε αναλάβει έναντι των κατοίκων και πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα προωθήσει αισθητά την τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδος και θα στηρίξει τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία και γενικά την τοπική οικονομία».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε:
«Mε χαρά ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε ένα έργο χρήσιμο όχι μόνο για το Τρίκορφο, αλλά για ολόκληρη την Φωκίδα, αφού στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι και η οδική ασφάλεια και ο Θρησκευτικός Τουρισμός».

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μια εντυπωσιακή άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ στο Δήμο Αγράφων τον Αχελώο με ορειβατικό αντικείμενο έρευνας και διάσωσης

Πρακτική εξάσκηση σε ενδεδειγμένα πεδία, πραγματοποιεί η 7η Ε.Μ.Α.Κ στις 24 και 25 Μαΐου 2022, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *