Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο πλευρό του Δ. Μακρακώμης, ο Πρόεδρος της  Ελλ. Ακαδημίας  Ιαματικής Ιατρικής για την αξιοποίηση του Πλατυστόμου

Στο Πλατύστομο του Δήμου Μακρακώμης βρέθηκε ο Πρόεδρος της  Ελληνικής Ακαδημίας  Ιαματικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, που δραστηριοποιείται εντόνως αναφορικά με τα θέματα των Ιαματικών Λουτρών.

Ως γνωστόν, διοργανώνει κάθε χρόνο στα Καμένα Βούρλα το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής και ασχολείται επίμονα με την ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών.

Μετά τα Λουτρά Αρχανίου, ο κ. Κουσκούκης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον www.fonografos.net  και στον συντάκτη του Δημήτρη Καραντζούνη, στο Πλατύστομο και μάλιστα υπό καταρακτώδη βροχή,

Ο κ. Κουσκούκης,  εξέφρασε αρχικά την λύπη του ότι το πολύ όμορφο ξενοδιαχειακό συγκρότημα των Λουτρών Πλατυστόμο είναι κλειστό, όπως και πολλά άλλα στην Στερεά Ελλάδα εκτός από το ξενοδοχείο Galini Wellness Resort & Spa και το  Thermae Sylla Spa Wellness στην  Αιδηψό.

Συνεχώς όλα κλείνουν σημείωσε…. Και για αυτό θα πρέπει  η πολιτεία να μεριμνήσει σχετικά και ενώ  από την πλευρά του Προέδρου και της Ελληνικής Ακαδημίας υπογράμμισε ότι  θα επιμείνουν στην προσπάθεια ώστε να υπάρξει αναπτυξιακή τροχιά στον τομέα αυτό.

Ακούστε και παρακολουθείστε την συνέντευξη για το πόσο ευεργετικά είναι τα Ιαματικά νερά και κυρίως του Πλατυστόμου, ένα τόπος ευλογημένος πραγματικά.

Το Πλατύστομο, ένα ξενοδοχειακό  συγκρότημα που γνώρισε μεγάλες δόξες,  που φιλοξενούσε υψηλές προσωπικότητες, αποτελούσε προορισμό για αμέτρητους επισκέπτες  και στην ουσία ήταν –τουριστικά-  η είσοδος για τον Δήμο Μακρακώμης . Και φυσικά με πολλαπλά οφέλη –οικονομικά, κοινωνικά, εμπορικά- στην ευρύτερη περιοχή καθώς ευνοούνταν ο εναλλακτικός τουρισμός αλλά και οι επισκέπτες γνώριζαν την Δυτική Φθιώτιδα, πήγαιναν σε εμπορικά καταστήματα, απολάμβαναν την τοπική κουζίνα κλπ

Ο χώρος πρέπει να επαναλειτουργήσει για ευνόητους λόγους….

Ο www.fonografos.net έχει αναδείξει όλες τις πτυχές του ζητήματος και ο Δήμος Μακρακώμης  έχει καταβάλλει προσπάθειες και έχει πραγματοποιήσει ενέργειες , επαφές με σοβαρούς επενδυτές, δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού κλπ (παρατίθεται παρακάτω) προκειμένου βρεθεί λύση.

Για ένα ακόμα ακίνητο στη  Φθιώτιδα, το θέμα έχει κολλήσει  στην πολιτεία ( λόγω ΤΑΙΠΕΔ ) με χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Παρακολουθείστε την συνέντευξη:

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα: 7 νεκροί σε τροχαία σε ένα μήνα…

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας Συνολικά βεβαιώθηκαν 5.457 παραβάσεις , μεταξύ των οποίων 1.228 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *