Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Μαγνησία

Έντεκα συνολικά νέες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται το επόμενο διάστημα στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε ότι αφορά στον πολιτισμό οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Πρόκειται για:

–Διοργάνωση Έκθεσης Φωτογραφίας(Βόλος, Ιούνιος 2023) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Μαγνησίας &Σποράδων, με κεντρικό θέμα τοπία της Μαγνησίας.

–«Αγιά μου Παναγιά μου» (Άνω Λεχώνια, 7 Ιουλίου 2023), μουσικοχορευτική και θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην Παναγία. Εκτός του Χορευτικού Ομίλου Άνω Λεχωνίων, έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας και του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Η Καραγκούνα».

–«Λαϊκή Βραδιά» (Άνω Λεχώνια, 8 Ιουλίου 2023), με μουσικά ακούσματα και χορούς από το Πήλιο, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές.

–«22η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς – Βόλου» (Βόλος, 10-11 Ιουλίου 2023). Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας, η Χορωδία «Αρμονία» της Πρέβεζας, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

– «Έκθεση Μικροναυπηγικής: Σαν Καλοτάξιδο Σκαρί» (Σκόπελος, 15 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2023).30 ομοιώματα πλοίων ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής θα «ταξιδέψουν» από την Καλαμάτα στη Σκόπελο ενώ παράλληλα φωτογραφίες των εκθεμάτων θα συμπεριληφθούν σε λεύκωμα που θα εκδοθεί και θα διανέμεται δωρεάν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Ο δημιουργός της συλλογής αυτής, η οποία παρουσιάζει όλη τη ναυπηγική ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξή της από την προϊστορική εποχή μέχρι και σήμερα είναι ο Σκοπελίτης αυτοδίδακτος λαϊκός καλλιτέχνης κ. Παναγιώτης Σοφικίτης, ο οποίος ζει στην Καλαμάτα και έργα του οποίου έχουν εκτεθεί και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

– «Τριήμερο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής» (Σκόπελος, 4-6 Αυγούστου 2023).Περιλαμβάνει συναυλίες κουαρτέτου εγχόρδων, κουιντέτου πνευστών και συναυλία συνόλου παλιάς μουσικής.

-«Φυσιολατρικό Διήμερο»(Χάνια Πηλίου, 23-24 Σεπτεμβρίου 2023). Διήμερη φυσιολατρική εκδήλωση με πεζοπορικές εξορμήσεις στις διαδρομές Χάνια-Γαλανόρεμα-Αηδονάκι-Πύργος ΟΤΕ-Χάνια και Χάνια-Αλικόπετρα-Χάνι Μάνθου-Καταφύγιο Πανός, πεζοπορία και ξενάγηση στο σανατόριο του Καραμάνη, ομιλία και βιντεοπαρουσίαση για το σανατόριο και μουσική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορό.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μισό εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, γνωστή ως ΧΑΠ και δεν το γνωρίζουν

Μισό εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, γνωστή ως ΧΑΠ και δεν το γνωρίζουν, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *