Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ποιες είναι οι χώρες με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο – Ποια η θέση της Ελλάδας

Με τεράστια χρέη οι υπερδυνάμεις…

Σε απόλυτους αριθμούς, τη «μαύρη πρωτιά στη σχετική λίστα κατέχει ο οικονομικός γίγαντας των ΗΠΑ, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας θα ανέλθει σε 33,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι το χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών θα ισούται με το 34,2% του συνολικού παγκόσμιου δημοσίου χρέους που θα έχουν όλα τα κράτη μαζί. Ως προς το ΑΕΠ της χώρας, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους ξεπεράσει το 123%.

Τη δεύτερη θέση με το μεγαλύτερο χρέος καταλαμβάνει η Κίνα με 14,7 τρισ. δολάρια ή 15,1% του παγκόσμιου χρέους. Το κινεζικό χρέος αντιστοιχεί στο 83% του ΑΕΠ.

Τρίτη η Ιαπωνία με 10,8 τρισ. δολάρια ή 11% περίπου του παγκόσμιου κρατικού χρέους και αντιστοιχεί στο 255% του ΑΕΠ της.

Τέταρτη έρχεται η Βρετανία με 3,47 τρισ. δολάρια και 104% του ΑΕΠ της, πέμπτη η Γαλλία με 3,35 τρισ. δολάρια και 110% του ΑΕΠ και έκτη η Ιταλία με 3,14 τρισ. δολάρια και 144% του ΑΕΠ περίπου φέτος.

Η Γερμανία φιγουράρει στην 7η θέση με 2,9 τρισ. δολάρια ή 66% του ΑΕΠ της.

Το δημόσιο χρέος της  Ελλάδας, ξεπέρασε τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί στο 168% του ΑΕΠ της χώρα μας.

 

Το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ

Ως προς το ΑΠΕ τους, το Σουδάν, όπου βέβαια μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, ξεπερνά οριακά την Ιαπωνία, με το χρέος της χώρας να αντιστοιχεί στο 256% του ΑΕΠ της έναντι 255,2% της Ιαπωνίας.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα κερδίζει στο νήμα τη Σιγκαπούρη, μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, με 168% έναντι 167,9%. Την πεντάδα συμπληρώνει η Ιταλία με 144% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά στη γείτονα Τουρκία, το δημόσιο χρέος της προς το ΑΕΠ ανέρχεται σε μόλις 34%.

Σύμφωνα με διεθνείς αναφορές, την πρωτιά σε αυτήν την κατηγορία φέρεται να καταλαμβάνει ο Λίβανος. Το δημόσιο χρέος της εν λόγω χώρας της Μέσης Ανατολής αναφέρεται πως ξεπερνά το 280% του ΑΕΠ και άρα είναι η πλέον υπερχρεωμένη χώρα παγκοσμίως με βάση αυτό το κριτήριο.

 

Πηγή: in.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ιδιοκτήτης αλόγου καταδικάστηκε για κακοποίηση του ζώου

Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις εκδικάστηκε η υπόθεση του υποσιτισμένου αλόγου με το όνομα Σοφία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *