Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Πολιτικός αγύρτης” ο Κοινοτάρχης, φαγωμάρα στο Δ. Μακρακώμης ενόψει Χριστουγέννων…

*Γράφει ο Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Σπερχειάδας κ. Δημήτρης Καραντζούνης

“Σε ένα Δελτίο Τύπου στις 27/11/2021, ο Κοινοτάρχης Σπερχειάδας ξετύλιξε πλήρως το προεδρικό και πολιτικό του «ποιόν» για την εξουσία που είχε και έχει, το οποίο γνωστοποίησε προφανώς για να κερδίσει εντυπώσεις σε αυτούς δεν γνωρίζουν καταστάσεις και γεγονότα.

Ως Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Σπερχειάδας δεν μπορώ να μην σχολιάσω σχετικά αυτό το Δελτίο Τύπου…

Η αλλοπρόσαλλη και μεθοδευμένη τακτική του γενικότερα διαφαίνεται ακόμα και όταν μιλά για την δήθεν αληθοφάνεια του…

Μας μιλά για παρασκήνιο ενώ στο προσκήνιο με περίσσιο θράσος επιδίδεται σε τακτικές που δεν αρμόζουν για πρόεδρο, θεσμικά και σίγουρα δεν ωφελούν την Κοινότητα και το έργο που έχει αναλάβει.
Παρασκήνιο βέβαια που διαφαίνεται τα πόσα γίνονται με ερωτηματικό μεγάλο με ποιο σκοπό…. Και φυσικά όχι μόνο από τον ίδιο, παρασκηνιακά…. «Τρώγονται» μεταξύ τους γιατί λειτουργούν όλα στο παρασκήνιο, όπως αναφέρει και μας δημιουργούνται έτσι εύλογες υποψίες, σε όλους τους προβληματισμένους δημότες ότι… «τρώγονται» για να «τρώνε» γενικά, με απόδειξη ότι δεν λειτουργούν στο προσκήνιο.

Το ορθό και απαραίτητο θα ήταν να συζητήσει πρωτίστως θεσμικά στο Τοπικό Συμβούλιο για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ενώ αυτός αποφάσισε και έδρασε μόνος του, όπως άλλωστε έκανε και για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και για τα «Σπέρχεια», που «πέταξε» απέξω και τους τοπικούς φορείς…

Εγώ ως Τοπικός Σύμβουλος δεν γνωρίζω τίποτα και το μαθαίνω από το Δελτίο Τύπου του και μάλιστα κάνει λόγο για Κοινότητα Σπερχειάδας. Για ποια Κοινότητα μιλά; Πότε πάρθηκε απόφαση από το Τοπικό Συμβούλιο και με ποιο πρακτικό για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις;;;
Τι περιλαμβάνει η πρόταση του Προέδρου, πως κοστολογήθηκε, ποια η αναγκαιότητα, ποια η συνεργασία με Τοπικούς Συλλόγους και φορείς, μόνο αυτός ξέρει έτσι όπως ασκεί εξουσία αυθαίρετα ως πολιτικός αγύρτης….

Για την διαχείριση των χρημάτων σχολιάζω μόνο ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει διαφάνεια, τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, όλα όσα ισχυρίζεται ως έμπειρος αυτοδιοικητικός, πάνε στράφι με την τακτική του να κάνει μόνος του ότι θέλει όπως θέλει… Εκβιάζοντας και «μαγειρεύοντας» κόστη που τιμολογούνται στο Δήμο Μακρακώμης για να βγάζει την ουρά του απέξω, όπως άλλωστε απαντά σε σχετικές ερωτήσεις μου «Να απευθυνθείτε στο Δήμο κ. Καραντζούνη, η Κοινότητα δεν έχει σχέση με λεφτά».

Όσο για τις εντάσεις του και τις ύβρεις, τα λέει και μόνος του και όταν βρίσκει τα σκούρα ζητάει συγνώμη κλαίγοντας, απολογείται για τα τρομερά λάθη του και μετά αλλοπρόσαλλα ξανά προς το ίδιο στραβό δρόμο τραβά… Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική ψυχασθένεια και μόνος «γιατρός» είναι ο κάθε ψηφοφόρος, χωρίς όμως χορηγούς…

Στο ίδιο μήκος κύματος «βαδίζει» και εκ της νυν Δημοτικής Αρχής με όσους αιρετούς διαχειρίζονται την εξουσία προς όφελος τους. Που είναι ο δάσκαλός τους άλλωστε… Το απίστευτο είναι ότι ο Δήμαρχος μπαίνει στο ρόλο του Κοινοτάρχη ή καλύτερα ομαδάρχη και ο Κοινοτάρχης δεν θέλει ποτέ να φύγει από το ρόλο του Δημάρχου, είναι δεν είναι στην καρέκλα αυτή.

Μετά από αυτό, μετά από όλες τις επιστολές μου και όσα έχουν γίνει, τι θα αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και με όλα όσα τις έχουν κατατεθεί;;; Αυτό το Δελτίο Τύπου του Προέδρου είναι αναμφισβήτητα το «κερασάκι στην τούρτα».

Και να μιλά ο Πρόεδρος για αλαζονεία και εγωισμό για άλλους, είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να το κρίνει και κοιτώντας τον καθρέφτη του…”

 

Δημήτριος Γ. Καραντζούνης
Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Σπερχειάδας

____________________

Το Δελτίο Τύπου του Κοινοτάρχη Σπερχειάδας: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προέδρου Κοινότητας Σπερχειάδας 27/11/2021

“Οι μύθοι και οι αλήθειες της «Γλυκοχώρας».
Οι μύθοι με την αλήθεια απέχουν πολύ, μα εύκολα συγχέονται.
Γι’ αυτό, αποφάσισα να δημοσιεύσω τα παρακάτω προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία ορισμένοι και ορισμένες προσπαθούν να διαστρεβλώνουν.
ΜΥΘΟΣ 1:
Η Κοινότητα Σπερχειάδας δεν συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2021, όπως ψευδώς ανέφερε η εντεταλμένη για τον Πολιτισμό Δημοτική Σύμβουλος Λίνα Ρήγα στη συνάντηση που πραγματοποίησε στις 25 Νοεμβρίου με συλλόγους της πόλης μας.
ΑΛΗΘΕΙΑ 1:
Στις 5 Νοεμβρίου 2021, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, μου ζητήθηκε από το Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή να καταθέσω εγγράφως τις προτάσεις της Κοινότητας Σπερχειάδας για την καθιερωμένη πλέον «ΓΛΥΚΟΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» 2021.
Έχοντας μεριμνήσει εγκαίρως με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου και ιδιαίτερα με την Κατερίνα Σιούτα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών που είχαμε πραγματοποιήσει πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους και υπό την αιγίδα του Δήμου, ετοιμάσαμε ένα πλήρες και λεπτομερέστατα κοστολογημένο πρόγραμμα.
Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που συμπεριλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή φυσικά και φέτος συλλογικών φορέων, μαθητών και πολιτών πάντα υπό την αιγίδα του Δήμου.
Το καταθέσαμε στο Δήμο με πρωτόκολλο 82636/13287/11-11-2021 προς τον κ. Δήμαρχο και στην Υπεύθυνη Πολιτιστικών κα. Ρήγα Λίνα.
Στόχος μας, όπως αποδείξαμε και με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, η ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγορά.
ΜΥΘΟΣ 2:
Δεν υπάρχουν λεφτά για εκδηλώσεις.
ΑΛΗΘΕΙΑ 2:
Μόλις την Τρίτη 23 Νοεμβρίου καλέστηκα από την υπεύθυνη Πολιτιστικών κ. Λίνα Ρήγα στο Γραφείου Δημάρχου σχετικά με «τη συμμετοχή της Κοινότητας στις εκδηλώσεις του Δήμου για τα φετινά Χριστούγεννα».
Παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βίκυ Αρβανίτη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννης Παπαχαραλάμπους.
Η κ. Αρβανίτη και η κ. Ρήγα ήταν ενήμερες των προτάσεων μας, τις οποίες όμως δε συζήτησαν ποτέ μαζί μας. Μου ανακοίνωσαν ως τετελεσμένο γεγονός ότι τα χρήματα που θα διαθέσουν για όλες τις εκδηλώσεις ήταν 2.300 € με ΦΠΑ, από τα 14.929 ευρώ με ΦΠΑ που εμείς ζητήσαμε, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το ίδιο ποσό θα δοθεί και στην Κοινότητα Μακρακώμης.
Να τονιστεί εδώ πως τα χρήματα τα οποία ζητήσαμε φυσικά και δεν θα περικόβονταν από τεχνικές ή κοινωνικές υπηρεσίες, παρά λιμνάζουν σε αχρησιμοποίητους κωδικούς, όπως ανέλυσα στην κ. Αρβανίτη και στην κ. Ρήγα. Εκτός από Πρόεδρος της Έδρας του Δήμου, έχω διατελέσει και Δήμαρχος, γνωρίζω από προϋπολογισμούς και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ζητήσω χρήματα για εκδηλώσεις, εάν δεν ήμουν σίγουρος ότι υπάρχουν.
Τους τόνισα ότι με τα 2.300€ ασφαλώς και δεν μπορούν να γίνουν αξιοπρεπείς εκδηλώσεις στην Έδρα του Δήμου και ότι η Κοινότητα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μία πρόταση-παρωδία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και της Υπεύθυνης Πολιτιστικών του Δήμου.
Η κ. Ρήγα θεώρησε σκόπιμο, ύστερα, να καλέσει τους τοπικούς συλλόγους τους οποίους και φυσικά παραπληροφόρησε, με μοναδικό σκοπό να τους πείσει, δήθεν για το καλό του τόπου μας, να συμμετέχουν και να πραγματοποιήσουν εθελοντικά τις εκδηλώσεις, αγνοώντας για πολλοστή φορά την Κοινότητα Σπερχειάδας.
Με τη στάση της αυτή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αλαζονεία και τον εγωισμό της.
ΜΥΘΟΣ 3:
Η «αιώνια έχθρα» ανάμεσα σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη.
ΑΛΗΘΕΙΑ 3:
Οι δύο πόλεις ανήκουν σε μια περιοχή της ελληνικής περιφέρειας που, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς που ζούμε, πασχίζει να κρατηθεί όρθια.
Αν κάτι μπορεί να μας σώσει από την κατρακύλα και τον αφανισμό είναι η συνεργασία και η αλληλοστήριξη.
Δυστυχώς, η κ. Αρβανίτη και η κ. Ρήγα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μας χωρίσουν, αντί να μας ενώσουν, πατώντας σε δύο βάρκες επί δικαίω και αδίκω.
Είναι ντροπιαστικό, ανόητο και κυρίως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τον τόπο μας, ο έχων ή η έχουσα εξουσία να την καταχράζεται.
Η Διοίκηση οφείλει να είναι δίκαιη, ανοιχτόμυαλη, συνεργατική και ωφέλιμη.
Κλείνοντας, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη ΜΟΝΟ για ορισμένες εκφράσεις που είπα εν βρασμώ, μετά τη συνάντησή μου με την κ. Αρβανίτη, την κ. Ρήγα και τον κ. Παπαχαραλάμπους. Παραφέρθηκα και είναι χρέος μου να το παραδεχτώ.
Η Κοινότητα Σπερχειάδας αρνείται πεισματικά να μπει σε μικροπολιτικά και λαϊκίστικα παιχνίδια. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία και δεν χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με τα εκλογικά τους δικαιώματα.
Μας ενδιαφέρει ο τόπος που ζούμε να πάρει χρώμα και ζωντάνια.
Και είμαστε πάντα εδώ, με προτάσεις και ανοιχτά αυτιά και μυαλά για να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες της προόδου μαζί με τη Μακρακώμη, τον Άγιο Γεώργιο, τον Τυμφρηστό, με όλες τις Κοινότητες του Δήμου, με κάθε δημότη, ετεροδημότη και επισκέπτη.

Με εκτίμηση,
Νίκος Τζιβελέκας
Πρόεδρος Κοινότητας Σπερχειάδας  

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χρ. Σταϊκούρας: Έντονο το ενδιαφέρον για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Λαμία

Υποβλήθηκαν 5 φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου Όπως έχει ανακοινωθεί και ενημερώνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *