Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πολλές οικογένειες της Φθιώτιδας έλαβαν γεύματα και δώρα! [ΦΩΤΟ]

Μητρόπολη Φθιώτιδας και ΑΠΟΣΤΟΛΗ:«Προσβασιμότητα και ίδιες δυνατότητες για όλους και παντού»

Χιλιάδες έτοιμα γεύματα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, χιλιάδες χαμόγελα αισιοδοξίας και εκατοντάδες δώρα προσέφερε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σε 400 περίπου οικογένειες ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και σε παιδιά τόσου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λιανοκλαδίου όσο και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τις εταιρείες «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και «CHIPITA» σήμερα Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα, και σε συνεργασία με τους διαφόρους συλλόγους ατόμων με αναπηρία και άλλες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος διένειμε από «Το Αποθετήριο της Αγάπης», το Logistic Center της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος, 24.128 έτοιμα γεύματα μέσα από το πρόγραμμα της Αποστολής «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» στηρίζοντας 400 περίπου οικογένειες ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες της Φθιώτιδος. Επίσης, ο κ. Συμεών επισκέφτηκε μαθητές ειδικών σχολείων μοιράζοντας δώρα, γλυκίσματα και πολλή αγάπη.

Επίσης, οκ. Συμεών επισκέφτηκε μαθητές ειδικών σχολείων μοιράζοντας δώρα, γλυκίσματα και πολλή αγάπη.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Με συγκίνηση και ικανοποίηση χαιρέτησαν αυτήν την πρωτοβουλία του «υπερδραστήριου, ακούραστου και ακαταπόνητου Ποιμενάρχη της αγάπης», όπως τον χαρακτήρισαν οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των διαφόρων συλλόγων ατόμων με αναπηρία, ΑΜΕΑ και άλλες σοβαρές παθήσεις εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους προς την τοπική Εκκλησία.

Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τόσο σε αυτήν την νέα δράση της Μητροπόλεως όσο και στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σε δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα της Φθιώτιδος τόνισε:

«Η σημερινή μέρα μας δίνει την ευκαιρία να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ορισμένα αυτονόητα για χριστιανούς και αληθινούς ανθρώπους πράγματα: ότι δηλαδή κάθε άνθρωπος έχει ίσα και ίδια δικαιώματα και δυνατότητες προσβασιμότητας τόσο στα αγαθά όσο και στα δικαιώματα της ζωής. Προσφέρουμε σήμερα ένα χαμόγελο και ένα χάδι αγάπης σε όλες αυτές τις εκατοντάδες οικογένειες τονίζοντας συνάμα ότι δικαιούνται υποδομές και υπηρεσίες προσβάσιμες στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν, δικαιούνται ισότιμη μεταχείριση με όλους τους υπολοίπους συμπολίτες και κυρίως δικαιούνται σεβασμό και διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβιώσεως. Και κυρίως οφείλουμε να εργαστούμε ώστε τα παιδιά με ειδικά χαρίσματα και ιδιαιτερότητες να έχουν μπροστά τους ένα διασφαλισμένο μέλλον βιωσιμότητας και δυνατοτήτων ψυχοσωματικής ανάπτυξης».

Το παρόν σε αυτές τις δράσεις του κ. Συμεών έδωσαν οι Δήμαρχος Λόκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, η Προϊσταμένη Δ/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρο, ενώ εκ μέρους της εταιρείας «Μασούτης» παραβρέθηκε ο κ. Θεόδωρος Τσαχουρίδης, εκπρόσωποι της εταιρείας «Chipita», καθώς και συνεργάτες του Σεβασμιωτάτου από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως.

 

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να υλοποιηθούν και άλλες πολλές τέτοιες στοχευμένες δράσεις ενίσχυσης και στήριξης των δυσκολεμένων συνανθρώπων μας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ιστορία του νεοελληνικού νομίσματος

Ο φοίνικας, η δραχμή και το ευρώ είναι τα τρία νομίσματα (νομισματικές μονάδες), που κυκλοφόρησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *