Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πολυετής η δράση του νέου ψευτογιατρού – Δεκάδες τα θύματα του 66χρονου

Είχε αποσπάσει από τα θύματά τουπολλά χρήματα για δήθεν πρωτοπορειακή θεραπεία και  εκτιμάται ότι το ποσό ίσως να υπερβαίνει το 1.000.000€

Πάνω από 17 χρόνια φέρεται να δρούσε ο ψευτογιατρός εξαπατώντας ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας γεγονός που οδηγεί τις Αρχές να διευρύνουν τον κύκλο ερευνών σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα ερευνάται το ενδεχόμενο πίσω από τον 66χρονο φυσιοθεραπευτή να βρίσκεται διεθνές κύκλωμα εξαπάτησης ασθενών και για το λόγο αυτό έχει ανοίξει κύκλος ερευνών σε διεθνές επίπεδο με τη συμμετοχή της Interpol.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις του MEGA και του Βασίλη Λαμπρόπουλο όπως κατγράφει το in.gr, οι διεθνείς διωκτικές αρχές ερευνούν αν οι πελάτες – ασθενείς προέρχονταν μόνο από την πλευρά του 66χρονου ή αν υπάρχουν και άλλοι από την πλευρά του Γερμανού γιατρού στη Στουτγκάρδη ή και από άλλες χώρες.

Μάλιστα όπως ανέφερε, η υπόθεση θα είχε ανακοινωθεί νωρίτερα αλλά χρειάστηκε να μεταφραστούν πολλά έγγραφα που είχαν σταλεί από τις γερμανικές αρχές.

Μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί 5 θάνατοι ασθενών για τους οποίους κατηγορείται ο 66χρονος. Ωστόσο εκτιμάται ότι τα θύματα του ίσως να είναι πάνω από 50 ή 60 γεγονός που αναλογικά να ανεβάζει και τον πιθανό αριθμό των ασθενών που τελικά οδηγήθηκαν στον θάνατο από τη δήθεν θεραπεία του ψευτογιατρού.

Δεκάδες τα θύματα
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του 66χρονου βρέθηκαν και άλλοι φάκελοι ασθενών εκτός από αυτούς που ήδη γνώριζε η Αστυνομία.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη γίνει το σχετικό αίτημα στις εισαγγελικές αρχές και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 66χρονου.

Όσον αφορά τα χρήματα που είχε αποσπάσει από τα θύματά του ο 66χρονος, εκτιμάται ότι το ποσό ίσως να υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν βρεθεί μεγάλα χρηματικά ποσό. Εικάζεται πολλά χρήματα τα έχει ξοδέψει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να δεσμευτεί η περιουσία του.

Ποινική δίωξη
Στο μεταξύ σε βάρος του ψευτογιατρού η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και σε βάρος του Γερμανού γιατρού.

Συνολικά κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ άλλες περιπτώσεις είναι σε απόπειρα. Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία, που τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις, όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Το κέρδος που κατηγορούνται ότι αποκόμισαν από τον καθένα ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ένα εκ των θυμάτων του, από το οποίο απέσπασαν 250.000 ευρώ, είναι από την Αθήνα και διαμένει στη νέα Ερυθραία. Είχε πελατολόγιο 300 ατόμων, με τα θύματα του να ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 15. Πολλά βρίσκονται στην Αθήνα και σε νησιά, όπως η Κέρκυρα.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

 

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

H ΕΛΑΣ κατάφερε να εξαρθρώσει μια εγκληματική οργάνωση που «στόχευε» σε κλοπές κυρίως σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού

Μια εγκληματική οργάνωση που «στόχευε» σε κλοπές κυρίως σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *