Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Πορεία Μνήμης: Από το Δίστομο στα Καλάβρυτα ” με τα πόδια ενόψει της επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Δύο νέοι από το Δίστομο, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Λούκας και ο μηχανολόγος Δημήτρης Μπρούζας, ξεκίνησαν με τα πόδια μια “Πορεία Μνήμης: Από το Δίστομο στα Καλάβρυτα ” ενόψει της επετείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τις επόμενες ημέρες κρατώντας ζωντανό τον Αγώνα ενάντια στην λήθη των γερμανικών εγκλημάτων του Β Παγκόσμιου Πολέμου.
Αφετηρία τους τα μνημεία Μνήμης της κωμόπολης της Βοιωτίας – το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο Διστόμου – και κατάληξη ο τόπος εκτέλεσης στην ορεινή κωμόπολη της Αχα’ί’ας!


Το μήνυμα που ανάρτησαν σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης- τα λέει όλα:
“Ξεκινήσαμε εχθές πεζοπορικώς από το Δίστομο για έναν ακόμη μαρτυρικό τόπο. Σκοπός μας είναι να είμαστε στις 13 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα. Ημέρα αλησμόνητης μνήμης και ευθύνης για εμάς και τους επόμενους.
“Έχοντας διανύσει ήδη τα πρώτα 100 χιλιόμετρα νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας από αυτήν την εκστρατεία. Έστω με αυτόν τον παλιομοδίτικο τρόπο μοιράζοντας φυλλάδια και περπατώντας από χωριό σε χωριό.
” Ε….και που πάτε…θα σας ακούσει κανείς; Χαμένη υπόθεση.”
” Πώς το εξηγείται που στο Δίστομο είχατε τόσο υψηλά ποσοστά Χρυσής Αυγής;”
Με κουβέντες σαν κι αυτές πονάμε πιο πολύ κι από ό,τι το ήδη καταπονημένο σώμα μας. Θα είμαστε εδώ, θα πρέπει να είμαστε εδώ. Θα πρέπει να μάθουμε την ιστορία, θα πρέπει να φωνάζουμε, να γινόμαστε αγρίμια όταν μας πνίγει το άδικο.
Άλλη μια φήμη η οποία έχει διογκωθεί απίστευτα είναι η κατηγορία ότι το Δίστομο είχε υψηλά ποσοστά Χ.Α. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και τα τότε ποσοστά της Χ.Α. αφορούσαν το σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου. – Όχι ότι αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίσει και όχι ότι και στο Δίστομο δεν υπήρχαν ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος.Η άγνοια φέρνει την αδιαφορία και τη λήθη. Η συμβολική αυτή σύνδεση Διστόμου – Καλαβρύτων αναδεικνύει έτσι τον κοινό αγώνα του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, αλλά και της χώρας μας από τη βάση. Έναν αγώνα που δεν βρίσκει ανταπόκριση από το επίσημο ελληνικό κράτος το οποίο έχει ρόλο καρπαζοεισπράκτορα”.

siriosfm.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την Κυριακή το 34ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *