Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, το ωράριο και ο αριθμός των πιστών

Σήμερα Τετάρτη  21/4, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην προγραμματισμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής για την άρση μέτρων από την επομένη του Πάσχα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι εισηγήσεις της επιτροπής ειδικών αφορούν στα επόμενα βήματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση. Παρέθεσε τις αποφάσεις της επιτροπής, όπως δόθηκαν στην κυβέρνηση.

Πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα

Οι εκκλησίες ανοίγουν με αριθμό ατόμων εντός των ναών κατά την αναλογία αναλογία 1 άτομο ανά 25 τμ με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν.

Επιπλέον, συστήνεται απόσταση 10 μέτρων μεταξύ των πιστών και τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης στους εξωτερικούς χώρους.

Η Επιτροπή συστήνει διπλή μάσκα για τους πιστούς, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα απαιτείται υποχρεωτικό τεστ για ιερείς και προσωπικό των ναών.

Αναφορικά με την περιφορά του επιταφίου αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο στον προαύλιο χώρο του ναού.

Η Επιτροπή συστήνει το χρονικό όριο νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας να είναι στις 22:00 όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και στις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο.

Τι συστήνει η Επιτροπή για την Κυριακή του Πάσχα

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στο πώς θα κάνουμε Πάσχα, με δεδομένο πως δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε προς τα χωριά.

Έτσι, την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται η συγκέντρωση στο ίδιο σπίτι δυο οικογενειών με ανώτατο αριθμό ως 12 άτομα.

Επιπλέον, ανοίγουν από την Δευτέρα του Πάσχα τα εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους με υποχρεωτικό self test 2 φορές την εβδομάδα για το προσωπικό.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Υπουργείο Εξωτερικών: “Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα” για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές (29.01.2023) τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *