Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών του ΟΑΕΔ πέτυχε ο Δήμος Αγράφων

Την υπαγωγή του στους δικαιούχους οργανισμούς που προβλέπονται για το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών του ΟΑΕΔ πέτυχε ο Δήμος Αγράφων, προτείνοντας για τα έτη 2021 έως 2023, ήτοι για δύο (2) χρόνια, την πρόσληψη δώδεκα (12) ατόμων.

Συγκεκριμένα ο Δήμος, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής και με δεδομένο το υψηλό ποσοστό επιχορήγησης (άρα μικρό κόστος για το φορέα 25% του συνολικού κόστους), το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή των Αγράφων, την κοινωνική στόχευση του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και την αναγκαιότητα να καλύψει βασικές ανάγκες των υπηρεσιών του με το μικρότερο δυνατό κόστος προχώρησε σε αυτή την πρόταση.

Η πρόσληψη αφορά επτά (7) άτομα για τη ειδικότητα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, δύο (2) άτομα για την ειδικότητα Χειριστές Μηχανημάτων Χωματουργικών και τρία (3) άτομα ειδικότητας ΔΕ Οδηγών (με άδεια οδήγησης Γ’ Κατηγορίας). Η υλοποίηση του προγράμματος θα λάβει χώρα τον μήνα Μάιο έτους 2021 και μετά από αξιολόγηση των δικαιολογητικών των δυνητικά ωφελούμενων.

Σε σχέση με το ποσοστό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Επιπλέον, η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Θα υπάρξει δέσμευση πίστωσης για την εξασφάλιση της συμμετοχής στο πρόγραμμα κατά ποσοστό 25% που αναλογεί στο Δήμο Αγράφων, καθώς το 75% καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ.

evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Σκληβανιώτου για 4 ώρες

Διακοπή κυκλοφορίας την Τετάρτη 1/2/2023 Η ενημέρωση από την Διεύθυνση Υποδομών και Τεχνικών Έργων του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *