Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρόγραμμα Erasmus: Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ισλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία και Ιταλία, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Λαμιέων Θ. Καραΐσκο

Επίσκεψη στο Δήμο Λαμιέων από μαθητές του εξωτερικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus «The Final Countdown»

Μια «πολυπολιτισμική» συνάντηση είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ισλανδίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Τουρκίας, Ιταλίας και φυσικά της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, οι οποίοι βρίσκονται αυτό το διάστημα στη Λαμία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus «The Final Countdown».

Το πρόγραμμα Erasmus «The Final Countdown» εστιάζει σε δράσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα κλιματικής αλλαγής και βιοποικιλότητας καθώς και στην ευαισθητοποίησή τους για την προστασία του περιβάλλοντος αναφορικά με τις επαπειλούμενες καταστροφές.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία της Φθιώτιδας από την αρχαιότητα με τις Θερμοπύλες και τον Λεωνίδα, έως τη νεότερη με την Αλαμάνα και τον Αθανάσιο Διάκο, τον Γοργοπόταμο και την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση. Ο Δήμαρχος προέτρεψε, μάλιστα, μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν μέρη του τόπου με τεράστιο φυσικό κάλλος όπως η Οίτη και η Παύλιανη, θέμα σχετικό με την εκπαιδευτική τους δράση.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος αντάλλαξε δώρα με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των συμμετεχόντων χωρών.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νέας Γενιάς Γιάννης Ζωγράφος, ενώ ακολούθησε βόλτα με το τρενάκι του Δήμου μέσα στην πόλη.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Κατασχέθηκαν πάνω από 9,5 κιλά χασίς και 40.890€

Συλλήψεις από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Εξαρθρώθηκε, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *