Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Προγραμματική Σύμβαση αναμένεται να συνάψει ο Δήμος Αγράφων με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Ραπτοπούλου»

Από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΣΚΑΠΑΝΗ Α.Ε.» με συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΣΚΑΠΑΝΗ Α.Ε.». Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ραπτόπουλου και συγκεκριμένα η εκπόνηση της Τοπογραφικής, Αρχιτεκτονικής, Στατικής και Η/Μ μελέτης, καθώς επίσης και η έκδοση της απαραίτητης Άδειας Δόμησης. Οι μελέτες θα συνταχθούν με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς κτιριακών Έργων. Για τα θέματα που δεν καλύπτονται από εγκεκριμένες Ελληνικές Οδηγίες, θα χρησιμοποιηθούν προδιαγραφές άλλων χωρών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων της παρούσας Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των σαράντα εννέα χιλιάδων εκατόν ενενήντα τριών ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (49.193,55 €) πλέον του Φ.Π.Α. ήτοι το ποσό των εξήντα ενός χιλιάδων ευρώ (61.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Οι πόροι για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης θα προέρχονται και θα εκταμιεύονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε βάρος του έργου, η οποία θα συνεισφέρει το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και από την «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», η οποία θα συνεισφέρει το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. προερχόμενο από τον προϋπολογισμό της αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της παρούσας. Η ισχύς της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκεια της ορίζεται σε 14 μήνες.

Η μελέτη

Η μελέτη κρίνεται α) ως κατεπείγουσα λόγω της αναγκαιότητας παροχής ενός χώρου ασφαλούς και προσβάσιμου καθόλη την διάρκεια του χρόνου στους μαθητές του Ραπτόπουλου για την διεξαγωγή αθλοπαιδιών που λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της ανυπαρξίας άλλων πόλων δραστηριοτήτων τελεί υπό εγκατάλειψη και β) ως επιβεβλημένη να υλοποιηθεί άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι η κατασκευή του έργου, που θα ακολουθήσει την εκπόνηση της μελέτης και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, δύναται να ενταχθεί για χρηματοδότηση από τους διατιθέμενους πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο η Διεύθυνση τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευρυτανίας αλλά και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι αδύνατον να εκπονήσουν τη μελέτη καθώς αυτή συμπεριλαμβάνει πλήθος επιμέρους μελετών, που απαιτούν συλλογή και αξιολόγηση δεδομένων, ψηφιακή σχεδίαση και αντίστοιχο εξοπλισμό για την ολοκλήρωση της και για το λόγο αυτό δεν επαρκούν οι τεχνολογικοί πόροι και το υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό. Επειδή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως η ίδια τονίζει, θέτει ως προτεραιότητα την εκτέλεση έργων θωράκισης των δήμων της γεωγραφικής της αρμοδιότητας από τις δυσμενείς συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, την εν γένει βελτίωση των υποδομών της, την αποτελεσματική λειτουργία της κατά την άσκηση του συνόλου των αρμοδιοτήτων της προς όφελος των πολιτών και την έγκαιρη εκτέλεση των έργων, έχει ως στόχο την αξιοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στην συγκεκριμένη κατεύθυνση προκειμένου σε επίκαιρο χρόνο να εκκινούν και να ολοκληρώνονται τα έργα εκείνα που λόγω φόρτου εργασίας αδυνατούν να φέρουν σε πέρας εγκαίρως οι υπηρεσίες της.

Σήμερα το Γυμνάσιο του Ραπτόπουλου έχει μόνο ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ένας στεγασμένος αθλητικός χώρος, θερμαινόμενος και φωτιζόμενος θα έδινε διαφορετικές προοπτικές στους μαθητές και μία σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής. Τοπογραφικά το κτίριο μπορεί να τοποθετηθεί στην ανατολική πλευρά του γηπέδου. Εκτιμάται ότι το μέγεθος του θα είναι της τάξης των 640τμ. (32*20). Τέλος, δεν απαιτείται η Περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου καθόσον προβλέπεται εντός του ορίου του οικισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο, υπήρξε αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής και την υλοποίησή του είχε υποσχεθεί ο Κώστας Μπακογιάννης, από τη θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

www.evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λερογιάννης για Δήμο Καρπενησίου:”Έλλειψη σεβασμού και στοιχειώδους ευγένειας η μη πρόσκλησή μας στην κοπή πίτας”

Με ανάρτησή του στα social media ο κ.Δημήτρης Λερογιάννης της Μείζωνος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *