Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Προσπαθούν να κλείσουν Μουσείο με την ανοχή κάποιων που διοικούν την Σπερχειάδα

Πρόεδρος σε πόλη που δείχνει να είναι ξένος…

Λόγω της αδιαφορίας του να ασχοληθεί θεσμικά με ζητήματα σημαντικά για την Σπερχειάδα… Αυτό αποδεικνύεται και από το πολύ σημαντικό ζήτημα που προέκυψε με το Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα».

Στις Ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας στις 26/2/2021, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καραντζούνης προσπάθησε διαβάσει την κατατιθέμενη πρόταση για το Μουσείο με ημερομηνία στις 21/1/21 ως ανακοίνωση μιας και ο Πρόεδρος δεν θέλησε να το βάλει ως θέμα. Ο Πρόεδρος δεν τον άφησε, του είπε όμως θα μπει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού  Συμβουλίου.

Διαβάστε την επιστολή και πρόταση του Τοπικού Συμβούλου που παρατίθεται στο τέλος του άρθρου.

Επέμενε ξανά όμως ο Τοπικός Σύμβουλος να μπει ως έκτακτο θέμα καθώς όπως ενημέρωσε Πρόεδρο και υπολοίπους Συμβούλους, την ίδια ακριβώς μέρα  συζητείται ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μακρακώμης η κατάργηση του Ν.Π. Δ.Δ. του Μουσείου! Ο Πρόεδρος προφανώς έκανε πως δεν το γνώριζε και αυτό διότι του είχε σταλεί, όπως προβλέπεται,  η πρόσκληση του Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης. Άρα είναι ακόμα μια ψευτιά, ότι δήθεν δεν γνώριζε επι του θέματος περί του Μουσείου.

Εφόσον  ο Πρόεδρος όμως ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα, τότε γιατί δεν το έβαλε ως έκτακτο ένα τόσο πολύ σημαντικό θέμα… Και μάλιστα όπως θα δείτε και στο βίντεο είπε ότι «δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα». Αν είναι δυνατόν τέτοια αδιαφορία από τον Πρόεδρο για την πόλη και τους δημότες που τον εμπιστεύτηκαν ( αν και το χρωστάει στους… χορηγούς του όπως ο ίδιος δήλωσε…). Αυτή είναι η αδιαφορία  ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά στη Σπερχειάδα.

Για αυτό κύριες και κύριοι δημότες, χάνονται συνεχώς από την Σπερχειάδα Υπηρεσίες, Οργανισμοί και φορείς που είναι συγκριτικά πλεονεκτήματα για όλη την περιοχή.

Και ο συγκεκριμένος Πρόεδρος εκ του αποτελέσματος,  επειδή όλα τα αφήνει στη μοίρα τους λόγω της αδράνειας του ή σκόπιμα, συμβάλει στην υποβάθμιση της… Η αδράνεια αυτή είναι όμως καταστροφική και όσοι θέλουν η Σπερχειάδα να βελτιωθεί διαπιστώνουν μεγάλο κενό ουσιαστικής διοίκησης… Έτσι ο Πρόεδρος για ότι φεύγει  και ότι καταργείται, «χτυπιέται» εκ των υστέρων για να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών…;;;

Και δεν το λέμε μόνο στα λόγια αλλά αποδεικνύεται με τις πράξεις του στα τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση… Σας θυμίζουμε λοιπόν,  τι έκανε για τα ευεργετηθέντα κτίσματα ο Τζιβελέκας δηλ. με την Μπαλτσάκειο Βιβλιοθήκη που έχει πλέον γίνει αποθήκη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας;;; Με το Νομισματικό Μουσείο Βότση τι έκανε που το εγκαινίασε ως Δήμαρχος;;; Τι έκανε με το Τουριστικό Περίπτερο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης;;;

Πρόκειται για δωρεές από ευεργέτες που μάλιστα δεν επιτρέπεται άλλη χρήση από αυτή της δωρεάς του. Έτσι είναι όμως και ταιριάζει γάντι η περίφημη ρήση “Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος”

Τι έκανε με το Στάδιο (γήπεδο) Δυτικής Φθιώτιδας στη  Σπερχειάδα με το στέγαστρο και την αδειοδότηση του  για ασφαλή χρήση για περίπου μία δεκαετία που αναγκαστικά ομάδες δεν έπαιζαν πρωταθλήματα εκεί. Τι έκανε ο Τζιβελέκας για το εργοστάσιο του Ακρίδα που έκλεισε; Τι έκανε με τον Γεωργικό Συνεταιρισμό Σπερχειάδας που χάθηκε τεράστια περιουσία με τις αποθήκες που δεν ανήκουν πλέον στον συνεταιρισμό; Τι έκανε με τις Εργατικές Κατοικίες που κάθε φορά χτυπιόταν ότι θα έρθουν Σπερχειάδα, αλλά τελικά γίνονταν στη διπλανή πόλη; Και πολλά άλλα που σε άλλο χρόνο θα αναφέρουμε…

Τώρα, με την ανοχή του,  λοιπόν έρχονται να καταργήσουν το Ν.Π.Δ.Δ. του Μουσείου που είναι δωρεά του μέγα ευεργέτη Αθανασίου Ακρίδα της Σπερχειάδας. Ο Αθ. Ακρίδας, αυτός το κατασκεύασε, αυτός το εμπλούτισε με εκθέματα, για την Σπερχειάδα και μόνο!!!

Θα αφήσουμε να γίνει και αυτό, αγαπητοί δημότες, να καταργήσουν  το Μουσείο που είναι  ένα στολίδι μας και στην ουσία να το κλείσουν. Όπως επιχείρησαν αρχικά να κάνουν με τον υπάλληλο που βρίσκεται στο Μουσείο, να τον χρησιμοποιήσουν σε άλλο πόστο…

Προς το παρόν ευτυχώς, δεν έγινε ή δεν το καταφέραν ακόμα αυτό… Και αφού ο Πρόεδρος δεν το ενέταξε ως έκτακτο θέμα και χωρίς καμία ψηφοφορία, λέγοντας τις δικές του ασυναρτησίες. Περαιτέρω γνωρίζοντας το πλέον δια ζώσης από τον Τοπικό Σύμβουλο το ζήτημα, γιατί δεν παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί  αλλά και να ψηφίσει, όπως προβλέπεται;;; Όμως ευτυχώς ο Τοπικός Σύμβουλος επειδή αντιλήφθηκε τι θα γινόταν, παρέστη στο Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης και παρενέβη και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ευτυχώς για την Σπερχειάδα, μετά από πολλές τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων κυρίως της μειοψηφίας, το θέμα για το Μουσείο αποσύρθηκε από την εισηγήτρια κα Αντιδήμαρχο Βασιλική Αρβανίτη.

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Σπερχειαδίτισσες και Σπερχειαδίτες, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε για την πόλη μας από έναν αυτοδιοικητικό που στην ουσία δεν ανήκει στα «σπλάχνα» της πόλης, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τα εκλογικά του δικαιώματα στην Σπερχειάδα. Για αυτό και προσπαθεί να χειραγωγήσει τους  Τοπικούς Συμβούλους και δημότες  μέσα από το παιχνίδι της κολοκυθιάς σε πολιτικό επίπεδο…

Η συζήτηση του θέματος του Μουσείου στο Δ.Σ. του Δήμου Μακρακώμης:

Η επιστολή:

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πευκακίων

Με την κανονική άδεια και πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου και Πνευματικού Πατέρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *