Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Πρόταση για τον πίσω χώρο 100 τ.μ. του δημοτικού κτίριου, πρώην Ειρηνοδικείο Σπερχειάδας (φώτο -βίντεο)

Στην συζήτηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μακρακώμης 21/6/2022 για το θέμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας, θέλησε να παρενέβη Τοπικός Σύμβουλος Σπερχειάδας και δεν δόθηκε ο λόγος.

Με την λήξη της συνεδρίασης και το κλείσιμο της κάμερας- έχει και αυτό την σημασία του- ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης ρώτησε τι ήθελε πει ο Τοπικός Σύμβουλος.

Ο Τοπικός Σύμβουλος, ακόμη και έτσι, απάντησε στον Δήμαρχο και στους παρευρισκομένους της συνεδρίασης. Μίας και πρόκειται να γίνουν κατασκευές για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου, πρότεινε να γίνει κατασκευή στον πίσω χώρο. Συγκεκριμένα, αν είναι εφικτό – λόγω ρυμοτομίας και σχεδίου πόλεως-, ο πίσω χώρος περίπου 100 τ.μ. που είναι ανεκμετάλλευτος και στα κακά του χάλια, να αξιοποιηθεί με μία καλαίσθητη κατασκευή που να ταιριάζει με το κτίριο και εκεί να στεγαστεί χώρος που να εκμεταλλευτεί ως π.χ. αίθουσα συνεδριάσεων, εκθεσιακός χώρος κλπ. Μπορεί να γίνει με χαμηλό κόστος μιας και θα γίνουν οι εργασίες που αναφέρθηκαν , αρκεί να συμφωνήσει η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία.

Η πρόταση εισακούστηκε, έγινε δεκτή και αναμένουμε πως θα εξελιχθεί.

Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο που αναφέρθηκε ο Τοπικός Σύμβουλος της παράταξης «Σπερχειάδα η πόλη της καρδιάς μας» και ρωτάμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο γιατί τέτοια χάλια σε ένα δημοτικό χώρο… Αυτά είναι μικρά έργα, ουσίας όμως για την βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και του επιπέδου διαβίωσης. Σημειώνεται ότι το κτίριο έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Μακρακώμης εδώ και τέσσερα χρόνια και μάλιστα ύστερα από παρεμβάσεις βουλευτών.

Καλό είναι να ζητάμε για να έχουμε αλλά θα πρέπει να τα προσέχουμε… Τους παραθέτουμε την λαϊκή ρήση, «αν δεν προσέξεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει»…

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ευλογιά των πιθήκων: 50 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την Ευλογιά των πιθήκων στη χώρα μας Η ευλογιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *