Breaking News

Πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Τοσκάνη – 60χρονος που έπασχε από Πάρκινσον

60χρονος  άντρας επέλεξε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία – Έγινε στο σπίτι του

Στην περιφέρεια της Τοσκάνης στην κεντρική Ιταλία, έλαβε χώρα ο πρώτος ιατρικά υποβοηθούμενος θάνατος ασθενή μετά την έγκριση του σχετικού περιφερειακού νόμου.

Τη διαδικασία επέλεξε ένας άνδρας 60 ετών, ο συγγραφέας Ντανιέλε Πιερόνι, οποίος έπασχε από Πάρκινσον σε προχωρημένο στάδιο και αδυνατούσε να τραφεί αυτόνομα.

Η κυβέρνηση Μελόνι έχει προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ζητώντας την κατάργηση του σχετικού περιφερειακού νόμου, αλλά μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση η πρακτική αυτή συνεχίζει να θεωρείται νόμιμη.

Όπως έγινε γνωστό, «ο ασθενής, με πλήρη διαύγεια, εξέφρασε την επιθυμία να κάνει χρήση του ιατρικά υποβοηθούμενου θανάτου και η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του, όπου ο εξηντάχρονος έλαβε το θανατηφόρο φάρμακο».

 

Πηγή: protothema.gr

________________

*Φωτογραφία αρχείου

Δες επίσης

Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης της “Βιολάντα” – Δηλώνει συγκλονισμένος – Τον στηρίζει μερίδα των εργαζομένων

Σχεδόν 5 ώρες κράτησε η απολογία του ιδιοκτήτη του εργοστασίου, Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, για τη φονική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *