Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο της Λάρυμνας σε διαγωνισμό!

Το Δημοτικό Σχολείο Λάρυμνας, συμμετέχει για τρίτη χρονιά σε etwinning προγράμματα.

Η ανακοίνωση από το σχολείο:

“Με μεγάλη χαρά και τεράστια ικανοποίηση, σας ανακοινώνουμε ότι το λογότυπο που δημιούργησαν οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Ανδρεάδη Αλίκη και την δασκάλα των εικαστικών Ποτσαρη Άννα, κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό λογότυπου στο etwinning project «Christmas in Europe»!!!

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 67 σχολεία από 23 διαφορετικές χώρες!

Το λογότυπό μας κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους και είναι το έργο που θα εκπροσωπεί όλο το etwinning project!!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις δασκάλες τους γι’ αυτή την ξεχωριστή διάκριση!!”

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Το eTwinning (www.etwinning.net), όπως ενημερώνει ο Δήμος Λοκρών,  είναι μια Ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και έκαναν ανταλλαγή μέσω ταχυδρομείου με σχολεία της Ιταλίας, της Πολωνίας,της Πορτογαλίας, της Αρμενίας και της Χίου, που συμμετείχαν στο ίδιο πρόγραμμα!

Κατασκεύασαν σε καμβά το λογότυπο που εκπροσωπεί το σχολείο μας, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε online συνάντηση μαθητών από ολες τις χώρες και έκαναν παρουσίαση του σχολείου και του τόπου τους στα αγγλικά!

Δημιούργησαν συνεργατικά κουίζ με τα υπόλοιπα σχολεία για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της κάθε χώρας και έπαιξαν αποκτώντας νέες γνώσεις!

Οι δράσεις αυτές προσφέρουν νέα ερεθίσματα και κίνητρα στους μαθητές ώστε να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να εμπλακούν σε προγράμματα που θα γνωρίσουν μαθητές από διαφορετικές χώρες χρησιμοποιώντας εργαλεία νέων τεχνολογιών που εκμηδενίζουν τις αποστάσεις!

1η θέση στο διαγωνισμό λογότυπου στο etwinning έργο «Christmas in Europe»

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Με αρχαιολόγο η λειτουργία στο ανακαινισμένο πλέον Μουσείο Κορυσχάδων

Στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην σελίδα του προέβη ο Δήμος Καρπενησίου για την ΣΟΧ 1/2024 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *