150 φωτιές μέσα σε 48 ώρες στη χώρα μας…
Περίπου 5.000 πυροσβέστες, εθελοντές και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μεγάλη μάχη με τις φλόγες για να εμποδίζουν τη φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια σε Πρέβεζα, Αχαΐα, Ζάκυνθο και Χίο.
Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση που επικρατεί από το χθες το πρωί (12.8.2025) σε μεγάλο μέρος της χώρας. Οι φωτιές καίνε με αμείωτη ένταση και έχουν κάψει τα πάντα στο πέρασμά τους. Τα πιο δύσκολα μέτωπα της φωτιάς είναι σε Αχαΐα, Πρέβεζα και Χίο, ενώ ελαφρώς βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στη Ζάκυνθο.
Μέσα σε 48 ώρες ξέσπασαν 150 φωτιές, δεκάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν, ενώ απανωτά μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών εστάλησαν στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. Σημειώνεται πως οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ισχυροί τις επόμενες μέρες.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής στην πρωινή ενημέρωση σημείωσε πως η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα είναι οριοθετημένη.
Στη Φιλιππιάδα τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο, το ένα στο Ριζοβούνι και στη Ρωμιά και το δεύτερο στις περιοχές Δρυόφυτο και Παντάνασσα.
Δύο είναι τα μέτωπα της φωτιάς και στη Χίο, το ένα στην περιοχή Πυραμά και Μπαρμπαριά και το άλλο στη Σιδηρούντα και Χαλάνδρα.
Στην Αχαΐα η φωτιά καίει στην Κάτω Αχαΐα και στην ΒΙ.ΠΕ. Στα Συχαινά η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη αλλά στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
_____________
*Φωτογραφία αρχείου
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και Κεντρικής Ελλάδας



