Ακολουθήστε μας στο facebook

Συναντήσεις Γ. Σαρακιώτη στο Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και γιαάμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης μετά και τη χθεσινή (8/4/2024) επίσκεψή του κλιμακίου στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα, στη δευτεροβάθμια δομή υγείας της πόλης, στο πλαίσιο του πρόσφατου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους εκπροσώπους των Σωματείων των Εργαζομένων και των Ιατρών και συγκεκριμένα τους κ.κ. Δημήτριο Δανομάρα (Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας), Θεόδωρο Χαρίτο (Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας – Ε.Ν.ΙΑ.Λ.) και Χρήστο Γεωργιάδη (Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων), τέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο το σοβαρό θέμα υποστελέχωσης που ταλανίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα τη μεγαλύτερη δευτεροβάθμια δομή υγειονομικής περίθαλψης της Στερεάς Ελλάδος.

Κοινός τόπος των συζητήσεων που έλαβαν χώρα ήταν η υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, γεγονός που επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας στην κοινωνία.

Επιπλέον, η συζήτηση εστίασε και στις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες και αφορούν ανάμεσα σε άλλα:
• τα απογευματινά χειρουργεία και η πραγματοποίηση επεμβάσεων με τιμοκατάλογο και με βάση το «πορτοφόλι» του ασθενή,
• την ανατροπή στην εργασιακή σχέση των γιατρών του Ε.Σ.Υ., και τηνκατάργησητου χαρακτήρα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησής τους, την οποία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., δεσμεύεται ότι, θα επαναφέρει,
• την αυξημένη συμμετοχήτων πολιτών για την αγορά γενοσήμων φαρμάκων,
• το νέο «χαράτσι» 1 και 3 ευρώ για κάθε παραπεμπτικό μικροβιολογικών ή απεικονιστικών εξετάσεων αντίστοιχα,
• τα νέα εμπόδια πρόσβασης στα καινοτόμα και ακριβά φάρμακα, όπως είναι τα ογκολογικά,
Στον αντίποδα, τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, επανεπιβεβαίωσαν την αταλάντευτη προσήλωσή τους, στη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην υπεράσπιση του δικαιώματος των ασθενών στηνισότιμη και δωρεάν φροντίδα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κλιμακίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε τα εξής:

«Μετά από περίπου 5 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. και στη Φθιώτιδα αναζητούμε εναγωνίως υγειονομικό προσωπικό προκειμένου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω το επίπεδο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιοχή μας. Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της ύπαρξής του, όπως έχουν επισημάνει οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρίσκονται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των υγειονομικών αναγκών.
Από 76 ιατρούς το 2015 φθάσαμε στους 115το 2019επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.και σήμερα γυρίσαμε πάί στα χειρότερα, στο επίπεδο των μνημονιακών ετών. Πέντε (5) χρόνια τώρα επισημαίνουμε τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Λαμίας και κάθε χρόνο η κατάσταση είναι και χειρότερη. Μάλιστα πρόσφατα ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της συζήτησης μίας ακόμη επίκαιρης ερώτησης παραδέχθηκε ότι, στο Νοσοκομείο Λαμίας καταγράφεται ρυθμός αποχώρησης υγειονομικού προσωπικούπολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με τον μέσο όρο της χώρας.

Αυτή του η δήλωση επιβεβαιώνει την ορθότητα των παρεμβάσεων που διενεργήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά συνιστά και ηχηρό “καμπανάκι” που αναδεικνύει την υποχρέωση για την ανάληψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών από πλευράς της Κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλιστεί επαρκές επίπεδο υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή μας.».

Τέλος, το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λαμίας συγκρότησαν η Ιατρός, Περιφερειακή Σύμβουλος Φθιώτιδας με το Συνδυασμό «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση – Η Στερεά στο επίκεντρο»και υποψήφια των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα, Ελευθερία Γκλέτσου, ο Αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε., Φάνης Μάκκας, το Μέλος της Ν.Ε. και Υπεύθυνος Τομέα Υγείας της Ν.Ε., Κωνσταντίνος Σούρλης και το Μέλος της Ν.Ε. και Υπεύθυνος Τομέα Εργασιακών θεμάτων, Παναγιώτης Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκδηλώσεις μνήμης της Εθνικής Αντίστασης σε Αταλάντη και Καλαπόδι

Εκδηλώσεις μνήμης της Εθνικής Αντίστασης στην Αταλάντη και στο Καλαπόδι του Δήμου Λοκρών Η αντίσταση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *