Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σαρακιώτης προς Β. Κικίλια: «Αναπληρώστε άμεσα τον Παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης»

Το ζήτημα της άμεσης αναπλήρωσης της θέσης του Παιδιάτρου στο ΚέντροΥγείας Αταλάντης θίγει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. ΒασίληΚικίλια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης καιΕπενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετάκαι την πρόσφατη παραίτηση του Παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας.

Όπως υπογραμμίζει στο κείμενο της ερώτησής του το υψηλά καταρτισμένοπροσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μη μπορώντας να τελεί σε διαρκήαναμονή της έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς του, από πλευράς τηςΕλληνικής Πολιτείας ή και της παροχής επιπλέον κινήτρων που θα κάνουν πιοελκυστικό το πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματος του, αναζητά ευκαιρίες στοεξωτερικό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι υφιστάμενες δομές της χώρας.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης αποτελεί και η εν λόγωπερίπτωση του Παιδιάτρου, που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στο Κέντρο ΥγείαςΑταλάντης.

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ενίσχυσης τουΕθνικού Συστήματος Υγείας, με το απαραίτητο ιατρικό, παραϊατρικό καινοσηλευτικό προσωπικό και ιδίως του τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως μάλιστα τονίζει είναι ένας από τους τομείς στους οποίους οφείλει η Κυβέρνησηνα επενδύσει, μιας και η συνέχιση της μεταρρύθμισής του τυγχάνει εθνική δέσμευση.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Από τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, στην Πορτογαλία, την Αγγλία και την Ιρλανδία, πέντε ιστορικά κάστρα που μετατράπηκαν σε ξενοδοχεία, υπόσχονται μια εμπειρία διαμονής, που ισοδυναμεί με ταξίδι στον χρόνο

Στο δρόμο που χάραξαν επιτυχημένες σειρές όπως οι Bridgerton, The Crown, Downton Abbey, και Outlander, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *