Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σχεδόν 3500 παιδιά στη Μαγνησία είναι χωρίς σχολικά γεύματα από τον Σεπτέμβριο

Σχεδόν 3500 παιδιά στη Μαγνησία και οι γονείς τους περιμένουν από την έναρξη του σχολικού έτους να ξεκινήσουν τα σχολικά γεύματα, όμως η αναμονή τους είναι μεγάλη και φαίνεται πως είναι και μάταιη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου κ. Αντώνης Μπέκος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, για το μείζον αυτό πρόβλημα, το οποίο συμβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον νομό και ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας, που είναι αρμόδιο να βρεθεί μία άλλη, εναλλακτική λύση.
Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων από τη στιγμή της εφαρμογής του, έδωσε «ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες, καθώς τα παιδιά επιλέγονταν με βάση οικονομικά κριτήρια. Αυτό σήμαινε πως παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών, θα μπορούσαν να τραφούν καθημερινά, στο σχολείο, λαμβάνοντας ένα γεύμα εγκεκριμένο χωρίς να επιβαρύνονται οι γονείς τους.

Έμειναν … «ξεκρέμαστοι» οι γονείς

Ωστόσο, η Μαγνησία και άλλες έξι περιοχές στην Ελλάδα είναι «αποκλεισμένες» από το πρόγραμμα, το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αφήνοντας «ξεκρέμαστους» γονείς και περίπου 3.500 μαθητές.
«Ο διαγωνισμός για τα σχολικά γεύματα ξεκίνησε νωρίς, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τα σχολεία, αφού είδαν πρώτα και πόσοι μαθητές θα μπουν ανά σχολείο, έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού. Τώρα υπάρχει μία ένσταση επί του διαγωνισμού και το θέμα έχει πάει στη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας», είπε ο κ. Μπέκος εξηγώντας γιατί «κόλλησε» η διαδικασία και το πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως το ζήτημα αφορά στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΠΕΚΑ.
Για το θέμα, η Ένωση έχει ενημερώσει τους τοπικούς Βουλευτές ώστε να μπορέσουν με την σειρά τους να πιέσουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και 3500 παιδιά δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής ούτε ένα σχολικό γεύμα.

«Ίσως κάποια ανάθεση να δώσει τη λύση»

«Εμείς ζητάμε μήπως δοθεί κάποια άλλη λύση, ίσως κάποια ανάθεση γι’ αυτούς τους 3-4 μήνες, μέχρι να εκδικαστεί το θέμα από τα Δικαστήρια με την ελπίδα ότι του χρόνου δεν θα το έχουμε ξανά μπροστά μας», τόνισε ο κ. Μπέκος.
Σημειώνεται δε, πως και πέρυσι η Μαγνησία αντιμετώπισε πρόβλημα με την διεξαγωγή του προγράμματος που ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα, διακόπηκε για τις γιορτές και συνεχίστηκε μέχρι τον Μάρτιο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης επεσήμανε πως το θέμα έχει και πολύ σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, καθώς υπάρχουν οικονομικά ζητήματα σε πολλές οικογένειες και υπάρχουν ίσως και περιπτώσεις παιδιών, που δεν σιτίζονται σωστά ή δεν συγκαταλέγουν ομάδες τροφών στο διαιτολόγιό τους που είναι αναγκαίες, όπως το κρέας, μιας και πλέον είναι πολύ ακριβό.
«Έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα και κάποιες κινήσεις στο Υπουργείο Εργασίας αλλά ως εκεί. Εμείς σκεφτήκαμε να πάμε ακόμη και στην Αθήνα για να συναντήσουμε την ίδια την Υφυπουργό Εργασίας , μήπως μπορέσει να δώσει λύση. Αυτό όμως καλύφθηκε από τις κινήσεις των τοπικών Βουλευτών, γιατί κάποιοι βοηθήσανε», σημείωσε ο κ. Μπέκος, που ανέδειξε το σημαντικό αυτό θέμα γι’ ακόμη μια φορά.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Β’ Φθιώτιδας: Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 28-29/1/2023

Δείτε τους αγώνες για το Πρωτάθλημα της  Β΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας  Σάββατο 28-01-2023 ΘΥΕΛΛΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *