Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σχολείο Αστρονομίας στη Λάρισα

Γνωστοποιείται ότι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει, με πρωτοβουλία και ευθύνη της ΚοινΣΕπ “Έναστρον” και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Σχολείο Αστρονομίας.

Ο κύκλος σπουδών είναι τρία (3) έτη και περιλαμβάνει μαθήματα αστρονομίας, αστροφυσικής και κοσμολογίας, τα οποία παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό ώστε να γίνουν προσιτά σε όλους τους μαθητές.

Στόχος του Σχολείου Αστρονομίας είναι, από το πρώτο έτος, τα παιδιά να μπορούν να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν στο νυχτερινό ουρανό, τους αστερισμούς, τα περισσότερα αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματος και άλλα απομακρυσμένα ουράνια σώματα, τα οποία είναι ορατά μόνο με τηλεσκόπιο.

Επίσης εξοικειώνονται πλήρως με τη χρήση του τηλεσκοπίου, καθώς και με τις βασικές έννοιες των παραπάνω επιστημών, ενώ είναι σε θέση να παρακολουθούν και να αντιλαμβάνονται τις επιστημονικές εξελίξεις και ανακαλύψεις οι οποίες ανακοινώνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Οι μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας συμμετέχουν ενεργά, εφόσον το επιθυμούν, στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Γαλλικό Ινστιτούτο και σε άλλα σημεία της Λάρισας, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις της ΚοινΣΕπ «Έναστρον». Επίσης εγγράφονται, εφόσον το επιθυμούν, εντελώς δωρεάν, στη Λέσχη Εξερευνητών του Έναστρου Ουρανού «Τα Πεφταστέρια». Ακόμη έχουν πλήρη πρόσβαση στην επιστημονική βιβλιοθήκη του Σχολείου Αστρονομίας από την οποία μπορούν να δανείζονται βιβλία καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται παρατηρήσεις με τηλεσκόπια τόσο των αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού, όσο και του Ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στο Περιβόλι τ΄Ουρανού, στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας.

Με την ολοκλήρωση της φοίτησης ο μαθητής ή η μαθήτρια που πρωτεύει βραβεύεται με ένα τηλεσκόπιο.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και διεξάγονται κάθε Σάββατο από 16:00-17:30 για την 1η τάξη, 17:45-19:15 για τη 2η τάξη και από 19:30-21:00 για την 3η τάξη.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης όλου του εκπαιδευτικού προγράμματος με τη μέθοδος της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας (μέσω διαδικτύου). Στην περίπτωση αυτή απαιτείται μία καλής ποιότητας σύνδεση στο διαδίκτυο, Η/Υ με κάμερα, ηχεία ή ακουστικά και μικρόφωνο.

 

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούνε στη σελίδα www.enastron.org ενώ για τυχόν διευκρινίσεις μπορούν να καλέσουν στο 6983512219.

Εγγραφές με μήνυμα στο info@enastron.org

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ψυχρή λίμνη: Το φαινόμενο που προκαλεί καταστροφές στη Θεσσαλία εδώ και χρόνια

Η κακοκαιρία Daniel και η κακοκαιρία Elias προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές στη Θεσσαλία, καθώς όλη σχεδόν η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *