Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε ανάκληση σταφίδας προχώρησε η «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ» Βασιλόπουλος λόγω παρουσίας ωχρατοξίνης Α

Σε ανάκληση σταφίδας προχώρησε η «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ» Βασιλόπουλος λόγω παρουσίας ωχρατοξίνης Α σε όρια πάνω από το φυσιολογικό (μια μυκοτοξίνη που παράγεται φυσικά από μύκητες του γένους Aspergillus και Penicillium και βρίσκεται ως μολυσματικός παράγοντας σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων)

Η ανάκληση αφορά το προϊόν «ΑΒ Ελληνική Γη Σταφίδα Μεσσηνίας 375 γρ.» με ημερομηνία λήξης 28/02/2024 και κωδικό παρτίδας L240228.

Ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του Βασιλόπουλου
Η ΑΒ Βασιλόπουλος, σε ανακοίνωση αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, επισημαίνει ότι ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ Ελληνική Γη Σταφίδα Μεσσηνίας 375 γρ» με ημερομηνία λήξης 28/2/2024 και κωδικό παρτίδας L240228, που παράγεται από την εταιρεία ΣΔΟΥΚΟΣ Α.Ε., καθώς σε αυτή και μόνο την παρτίδα ανιχνεύθηκε μυκοτοξίνη – ωχρατοξίνη Α – άνω του νομοθετημένου ορίου.

«Η εταιρεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στην νομοθεσία και σε συμφωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, απέσυρε άμεσα το σύνολο της συγκεκριμένης μόνο παρτίδας από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της» σημειώνεται.

Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οι Αρχές αναζητούν ιδιοκτήτη πίτμπουλ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης που το εκπαιδεύει να σκοτώνει γάτες

Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων γάτων στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Εκτός από τα πέντε περιστατικά κακοποίησης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *