Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο κλάδος των αρτοποιών, Καρδίτσας

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο κλάδος των αρτοποιών, αφού οι συνεχείς αυξήσεις των πρώτων υλών και στην ενέργεια έχουν δημιουργήσει ένα διπλά επιβαρυντικό σκηνικό για τα μέλη του.

Όπως τονίζει στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Συλλόγου του ν. Καρδίτσας κ. Κώστας Γκαρνάκης, από την μία γίνεται προσπάθεια συγκράτησης των τιμών απορροφώντας μεγάλο μέρος του κόστους και από την άλλη έχει μειωθεί η κίνηση στα αρτοπωλεία.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοικτές λέει χαρακτηριστικά, αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν κάθε μέρα και περισσότερο.

Σήμερα το ψωμί πωλείται 2,40 το κιλό, έχοντας μια αύξηση περίπου 20%. Η τιμή των σιτηρών όμως έχει αυξηθεί πάνω από 100%. Για να καλυφθεί η αύξηση το ψωμί θα έπρεπε να φθάσει 3 ευρώ το κιλό. Και δεν είναι μόνο το αλεύρι, συνεχίζει, που εκτινάσσει το κόστος. Σημαντικές αυξήσεις έχουμε και σε όλες τις πρώτες ύλες. Για παράδειγμα βούτυρο και λάδι καταγράφουν σημαντική αύξηση στην τιμή τους.

Την δεδομένη στιγμή, προσθέτει ο κ. Γκαρνάκης κρατάμε την τιμή στα επίπεδα που προαναφέραμε. Αν όμως συνεχιστεί το ράλι των αυξήσεων δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα είναι δυνατόν, καταλήγει. Για τις μειώσεις το ρεύμα που προανήγγειλε η κυβέρνηση, σημείωσε πως είναι καλοδεχούμενες αλλά θα πρέπει να δούμε πρώτα τι θα ισχύσει και πόσο θα επηρεάσουν θετικά το κόστος. Το ρεύμα όμως, ανέφερε είναι ένας από τους παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία του προβλήματος.

Σε ότι αφορά τώρα στην κίνηση στα αρτοποιεία μας είπε πως υπήρχε μία αύξηση κατά την περίοδο του Πάσχα, αλλά με 10 μέρες δεν αλλάζει η γενικότερη εικόνα που καταγράφει σημαντική μείωση στην κατανάλωση. Ο κόσμος έχει περιορίσει, κατέληξε, τις αγορές του στα απολύτως απαραίτητα για το τραπέζι του, μειώνοντας όχι μόνο τα είδη που αγόραζε, αλλά και την ποσότητα.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σοκάρει η νέα γυναικοκτονία… Ο 25χρονος πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι την 19χρονη…

Η νέα γυναικοκτονία στον Πειραιά που σημειώθηκε 3/12/2022  προκαλεί οργή και αγανάκτηση…Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *