Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε μάστιγα βρίσκεται και ο Δήμος Αγράφων για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

Σε μάστιγα για πολλούς δήμους έχει εξελιχθεί το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα και ο Δήμος Αγράφων συγκαταλέγεται σε αυτούς.

Όπως αναφέρει άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Σάρρου στην εφημερίδα ‘Ύπαιθρος Χώρα’ και στο ypaithros.gr «στους περισσότερους δήμους της Ελλάδας και ιδιαίτερα στους ημιορεινούς, ορεινούς και νησιωτικούς, εδώ και χρόνια εντοπίζεται ένα κομβικής σημασίας ζήτημα, που σχετίζεται με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα.

Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα άρχισε να αναδύεται στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας περίπου το 1998, όταν και η επίδοση των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων ανατέθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, οι επιδοτήσεις βρίσκονταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Διευθύνσεως Γεωργίας των περιφερειακών ενοτήτων, η οποία προέβαινε ετησίως σε επιτόπιες αυτοψίες και καταμετρήσεις του ζωικού κεφαλαίου όλων των άμεσα εμπλεκόμενων εκτροφέων.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σακκά, κτηνίατρο του Δήμου Αγράφων, «τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα διαβιούν συχνά υπό απαράδεκτες συνθήκες και, σύμφωνα πάντοτε με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν ρύπανση, πληθώρα υλικών ζημιών (καρποφόρα δέντρα, κήποι, περιφράξεις, ζημίες σε γειτονικές εκτροφές ζώων), αλλά κυρίως αποτελούν έναν μεγάλο καθημερινό ενεργό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων».

Στο σύνολο των αγροτικών δήμων, οι πληθυσμοί των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, με τις κατά διαστήματα αυτοψίες των τμημάτων αγροτικής ανάπτυξης των δήμων, καθώς και τις υπάρχουσες καταγγελίες απαρτίζονται κυρίως από αιγοπρόβατα, βοοειδή, καθώς και ιπποειδή».

www.evrytanikospalmos.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Ο Νίκος Ευθυμιάδης μίλησε στο Μουζάκι προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Γεωργίου Κούτρα.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, παλιός φίλος της οικογένειας Γεωργίου Κούτρα και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *