Breaking News

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Εξερράγη το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι – Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τη Χαβάη και την Ιαπωνία

Το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι που βρίσκεται στη χερσόνησο της Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας άρχισε να εκρήγνυται μετά τον θηριώδη σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (30.07.2025).

Το επακόλουθο τσουνάμι προκάλεσε παγκόσμιο συναγερμό στις ακτές των χωρών που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όπως μετέδωσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, καυτή λάβα ρέει από το Κλιουτσεφσκόι στην Καμτσάτκα προς τα κάτω στη δυτική πλαγιά, ενώ ισχυρή λάμψη είναι ορατή πάνω από το ηφαίστειο και ακούγονται εκρήξεις, λίγες ώρες αφότου «χτύπησε» ο τρομερός σεισμός των 8,8 Ρίχτερ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι διασώστες συνέστησαν να μην επισκέπτονται το ηφαίστειο, καθώς και πολλά άλλα ηφαίστεια, λόγω της αυξημένης δραστηριότητας που είχε καταγραφεί. Το ηφαίστειο Κλιουτσεφσκόι, που έχει ύψος 4. 850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται στην περιοχή Ουστ-Καμτσάτσκι. Η τελευταία φορά που εξερράγη ήταν τον Απρίλιο του 2025.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο newsit.gr

Δες επίσης

Ο Άγιος Στέφανος “Sveti Stefan”  το διάσημο αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, στην Αδριατική θάλασσα.

Ο Άγιος Στέφανος “Sveti Stefan”  το πιο διάσημο και φωτογραφημένο αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, στην Αδριατική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *