Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σεν Ζιλ: Οι φυλακές που κρατείται η Καϊλή «είναι ακριβές και το γυμναστήριο είναι προσβάσιμο μόνο μία φορά την εβδομάδα»

«Η έναρξη λειτουργίας του Χάρεν κάνει το Σεντ-Ζιλ να υποφέρει». Με αυτόν τον τίτλο η βελγική εφημερίδα Le Soir περιγράφει τις άσχημες συνθήκες στις φυλακές του Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες, όπου κρατείται η Εύα Καϊλή, λόγω της φερόμενης εμπλοκής της στο Qatargate, αλλά και την έλλειψη προσωπικού τόσο σε αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα όσο και στο νέο.

«Ποτέ η φυλακή δεν είχε γνωρίσει όμοια έλλειψη προσωπικού, η οποία επηρεάζει πολύ την κράτηση. Μία ομάδα συγγενών των φυλακισμένων ετοιμάζεται να πάει στη δικαιοσύνη», αναφέρει το άρθρο για το Σεν-Ζιλ.

Προσθέτει ότι η ομάδα συγγενών των κρατουμένων του Βελγίου «ανησυχεί περισσότερο από ποτέ για τις συνθήκες κράτησης», ενώ γίνεται λόγος για τις συνέπειες της έναρξης λειτουργίας των φυλακών του Χάρεν, στις οποίες έχουν ήδη μεταφερθεί 188 άνδρες και 76 γυναίκες με τη συνολική χωρητικότητα να ανέρχεται σε 1190 άτομα.

«Αξιοθρήνητες συνθήκες»
«Οι συνθήκες της ζωής των κρατουμένων, οι οποίες ήταν ήδη αξιοθρήνητες λόγω του υπερπληθυσμού και του εγκλεισμού πολύ απλά, επιδεινώθηκαν τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της έναρξης λειτουργίας του Χάρεν παρά την έλλειψη προσωπικού», γράφει η ομάδα των συγγενών, σύμφωνα με τη Soir, κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουικενμπόρν για την επιμονή του να προχωρήσει γρήγορα «παρά τις αναμενόμενες συνέπειες που θα έπεφταν στους κρατούμενους».

«Από τα 70 άτομα (προσωπικό), που μας λείπουν, υπάρχουν κάποιοι που έφυγαν για την έναρξη λειτουργίας στο Χάρεν» αναφέρει ο Χοακίν Φερμέρεν, από το συνδικάτο υπεράσπισης των δημόσιων υπηρεσιών, CGSP.

«Περνούσαμε όλη την ημέρα έξω από κελί»
Το άρθρο φιλοξενεί παράλληλα την μαρτυρία κρατούμενου που έχει μεταφερθεί στο Χάρεν από τις φυλακές του Φορέ και μιλά με το ψευδώνυμο Ελίας.

Ο Eλίας εκφράζει την απογοήτευσή του για τις συνθήκες κράτησης και σημειώνει ότι θα προτιμούσε να είχε μείνει στο Φορέ. «Υπό αυτές τις συνθήκες, θα προτιμούσα να είχα μείνει στο Φορέ. Πρακτικά περνούσαμε όλη την ημέρα έξω από κελί, είχαμε τις δραστηριότητές μας… Εδώ, το γυμναστήριο δεν είναι προσβάσιμο παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα αντί για τέσσερις που είχαμε» επισημαίνει και υπογραμμίζει τις αυξημένες τιμές στην καντίνα των φυλακών του Χάρεν.

«Αυτό τον μήνα, είχα έξοδα πάνω από 500 ευρώ, ενώ στο Φορέ με 300 ευρώ το μήνα είχα ό,τι χρειαζόμουν…Για παράδειγμα, το γάλα είναι στα 1,42 ευρώ. Αλλά είναι γάλα από το απόθεμα του Φορέ, το οποίο πληρώναμε 80 λεπτά» εξηγεί.

www.naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ασθενής σεισμός στη Λαμία

Σεισμός καταγράφηκε στη Λαμία Σεισμός της τάξεως των 2.3 της κλίμακας Ρίχτερ  σημειώθηκε 4 χλμ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *