Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σημαντική διάκριση για νεαρή λαμιώτισσα σε Διεθνή Διαγωνισμό

Μία σημαντική διάκριση για νεαρή λαμιώτισσα και της ομάδας που συμμετείχε! 2η θέση σε Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης!

Η Βέρα Παλιαλέξη, κόρη του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλία Παλιαλέξη και της καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας Στέλλας Κουνούκλα, έλαβε την δεύτερη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος “Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition 2022”.

Συνεχίζοντας τη σπουδαία παράδοση της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» (2022 European Rounds), έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Γύρου του διαγωνισμού, παίρνοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ 15 Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων για το 2022!

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL), έλαβε χώρα από 22 έως 28.3.2022, εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας.

Στην τριμελή ομάδα που έφερε αυτή τη σπουδαία διάκριση για τη χώρα μας, συμμετείχε η Λαμιώτισσα Βέρα Παλιαλέξη, προπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, μαζί με τους συμφοιτητές της Γιώργο Χατζηχαραλάμπους και Σοφία Κασσάρα. Την ομάδα προετοίμασε η προπτυχιακή φοιτήτρια Νίκη Γιαννακού, υπό την επίβλεψη και τη διαρκή καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Γιώργου Κυριακόπουλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες φοιτητές έλαβαν εξαιρετικά σχόλια για την επίδοσή τους από τους κριτές-δικαστές, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το εύρος και η ανθεκτικότητα των νομικών τους ισχυρισμών αλλά και η εις βάθος γνώση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου του διαστήματος.

Πάντα τέτοια κια πολλές επιτυχίες και στο μέλλον!

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέοι άντρες και γυναίκες, καθηλωμένοι σε ένα ακινητοποιημένο παρόν σε αναζήτηση της δόσης τους

Ανώνυμες σκιές στο χάος της μεγαλούπολης, εθισμένες σε ουσίες, αδιάκοπα περιφερόμενες σε αναζήτηση της δόσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *