Ακολουθήστε μας στο facebook

Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μαζί με τις Επιτροπές Πληγέντων στα Γραφεία της ΔΟΥ Λάρισας

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«7 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες όχι μόνο δεν υπάρχει ακόμη καμία δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης, του κράτους για ουσιαστική λύση στα οξυμένα προβλήματα των πλημμυροπαθών αλλά ζητάει και τα ρέστα, αναιρώντας στην πράξη ακόμη και τα ελάχιστα που υποσχέθηκαν.

Με τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ στέλνει τον ΕΝΦΙΑ σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς, όταν πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει καν στα σπίτια τους. Στέλνει το χαράτσι ακόμη και σε ανθρώπους που κριθήκαν δικαιούχοι της Πρώτης Αρωγής ενώ έχει αφήσει προκαταβολικά απ΄έξω εκατοντάδες άλλους όπως υπόγεια κλπ.

Ούτε δεκάρα δεν θέλουν να χαρίσουν η από τον κρατικό «κουρβανά» που γίνεται με την φοροαφαίμαξη του λαού , όταν κατά 95% είναι ο σχεδόν αποκλειστικός αιμοδότης των φορολογικών εσόδων αυτού του κράτους. Αυτό λοιπόν το κράτος που περιπαίζει του πληγέντες, αδιαφορώντας για τα αιτήματά τους. Που ταλαιπωρεί απάνθρωπα με απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες χωρίς στην ουσία να τους ενημερώνει για αυτές καθώς στην πολύπαθη περιοχή μας δεν διαθέτει ούτε ένα παράρτημα της περίφημης ΔΑΕΦΚ για να απευθυνθούν, την ίδια στιγμή που ηλεκτρονικά («εν ριπή οφθαλμού»)πλειστηριάζει τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.

Αυτό το επιλεκτικά ανίκανο κράτος που μοιράζει ψίχουλα αρωγής μετρώντας την δυστυχία των ανθρώπων με τους πόντους του νερού στα πλημμυρισμένα σπίτια, δεν χαρίζει ούτε σεντς στα λαϊκά νοικοκυριά όταν μοιράζει πακτωλούς φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων στους εφοπλιστές και στους τραπεζίτες. Αυτές τις προτεραιότητες προστατεύει χαρατσώνοντας άγρια ακόμη και του πλημμυροπαθείς.

Απαιτούμε να σταματήσεις τώρα αυτή η απίστευτη πρόκληση , ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία από την πλευρά της κυβέρνησης . Να υπάρξει απαλλαγή όλων των πλημμυροπαθών με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Αποζημίωση των καταστροφών και αναπλήρωση του εισοδήματος στο 100 %. Τώρα ολοκληρωμένα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

Όλοι την  (Παρασκευή 12/04) παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τις Επιτροπές Πληγέντων στα Γραφεία της ΔΟΥ Λάρισας(Χατζημιχάλη 81), στις 12 το μεσημέρι».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξυλιτόλη, το υποκατάστατο ζάχαρης, ασφαλές για την καρδιά σας;

Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Μια νέα μελέτη που συνδέει το χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες υποκατάστατο ζάχαρης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *