Τετάρτη , 6 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΚΕΤΚΕ: Εικαστική έκθεση «Instincts» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Ο Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση  «Instincts».

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΣΚΕΤΚΕ

INSTINCTS – Εικαστική έκθεση

Διάρκεια: 2/10-2/11

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας ¨ Αλέκος Κοντόπουλος¨

Έναρξη | Εγκαίνια
2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Ώρα: 20.30

Ο Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. και η Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση με το τίτλο «Instincts».

Στην έκθεση Instincts, 36 εικαστικοί, μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας, στρέφουν το βλέμμα προς τα έσω και μας προσκαλούν να αναλογιστούμε, σχετικά με τον τρόπο, με τον οποίο προσεγγίζει ο καθένας το υλικό του, τη σύνθεση και αποδόμηση των μορφών του, την επιλογή της χρωματικής παλέτας, αλλά και το πώς διαχειρίζεται τα ένστικτα του σε σχέση με τη δημιουργία και την καταστροφικότητα στη γραφή του.
Υπό αυτή την οπτική το κάθε έργο τέχνης παρουσιάζεται ως ένα ψυχογράφημα, μια εικαστική παθογραφία, η οποία εστιάζει στον υποκειμενισμό του καλλιτέχνη – ανθρώπου και προσφέρει την προσωπική έκφραση απλόχερα προς ερμηνεία.

Έμπνευση για αυτήν την ομαδική έκθεση τέχνης, στάθηκε το βιβλίο του διακεκριμένου Λαμιώτη ψυχαναλυτή και συγγραφέα Χάρη Μωρίκη, ”Η καταστροφικότητα στην καρδιά της ανθρώπινης φύσεως”.

Η ψυχαναλυτική ματιά πάνω στην ίδια την ιστορία και το πέρασμα του Θουκυδίδη, μέσα από το φροϋδικό φίλτρο των ενορμήσεων, προκάλεσε τους συμμετέχοντες εικαστικούς να αναζητήσουν το πηγαίο στην τέχνη τους και να στοχαστούν πάνω στην επιρροή της ”σκοτεινής” πλευράς της ψυχής, η οποία παρακινεί για δημιουργία ή καταστροφή. Στόχος της έκθεσης είναι η αποκάλυψη της παρόρμησης που διακατέχει τον καλλιτέχνη κατά τη δημιουργική διαδικασία, η επικοινωνία αυτής με τον θεατή και η αναγωγή αυτής της ενστικτώδους στιγμής στο πεδίο της αντικειμενικότητας μέσω της έκθεσης, της υποκειμενικής έκφρασης – έργου τέχνης.

Μπουραζάνης Κωνσταντίνος
Ιστορικός Τέχνης – Επιμελητής έκθεσης

 

 

Συμμετέχουν:
ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ ΚΥΡΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΥ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ, ΖΙΩΓΑ ΜΑΝΙΑ, ΚΑΖΙΡΕΛΟΒΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΚΑΖΙΡΙΔΗΣ ΚΛΗΜΗΣ, ΚΑΖΙΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΑΡΑΜΗΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΛΩΝΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΚΟΡΙΤΣΟΓΛΟΥ ΜΑΡΘΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ, ΛΑΠΠΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ – ΒΕΡΕΝΙΚΗ, ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΜΗΤΣΙΑΛΗ ΦΟΥΛΗ, ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΛΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΒΑΙΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΣΣΑΛΟΓΛΟΥ ΔΩΡΑ, ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΙΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΤΡΩΓΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΣΙΡΙΔΗ ΑΡΙΑΔΝΗ, ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΤΣΟΥΜΑ ΣΕΜΙΝΑ, ΦΛΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΩΛΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΧΑΜΙΔΙΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

-Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο χώρο θα πραγματοποιείται από καλλιτέχνη performance ‘live painting’

-Στο χώρο θα γίνονται ξεναγήσεις σχολείων – ολιγομελών ομάδων από τον Ιστορικό Τέχνης της έκθεσης, οι δε επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες και το έργο τους

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
-Δημοτική Πινακοθήκη 2231050534
-ΣΚΕΤΚΕ 2231307050, 6972899633
artsketke@gmail.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» Κεντρική Αίθουσα
-Διοργάνωση: Δήμος Λαμιέων και Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.
-Επιμέλεια έκθεσης: Μπουραζάνης Κωνσταντίνος, Ιστορικός Τέχνης Α.Σ.Κ.Τ.
-Διάρκεια έκθεσης 2/10 – 2/11 2023
-Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή : 9.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μπορούν να γίνουν καλύτερες, ένα σημαντικό μήνυμα του Εκρέμ Ιμάμογλου

Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη και γαλήνη», ο δήμαρχος της πόλης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *