Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σοκ – 15 θάνατοι στο Νοσοκομείο Βόλου ασθενών με κορονοϊό σε μία εβδομάδα…

Δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλία και με “σκληρά” νούμερα που αποδεικνύουν πόσο δύσκολα είναι στα πράγματα…

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, καθώς στο 100% είναι η πληρότητα στις κλινικές covid των τεσσάρων Γενικών Νομαρχιακών Νοσοκομείων καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Στο 100% η πληρότητα και στις ΜΕΘ covid, ενώ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται δύο άνθρωποι διασωληνωμένοι στην Ουρολογική Κλινική.

Μεγάλη η αναμονή και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, γεγονός, που σύμφωνα με τους γιατρούς δείχνει το πρόβλημα της μη οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα μπορούσε, εάν υπήρχε ο εξοπλισμός (αιματολογικά εργαστήρια, ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα) και το προσωπικό να παίξει σημαντικό ρόλο, τουλάχιστον στην διάγνωση και διαλογή των περιστατικών, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες δομές υγείας.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Μαγνησία
Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα στη Θεσσαλία εντοπίζεται στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου την εβδομάδα που πέρασε έχασαν τη μάχη δεκαπέντε (15) ασθενείς. Παρότι, δε στην κλινική covid υπήρχε όριο νοσηλείας 70 ανθρώπων, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 103 και 8 νοσηλεύονται στην ΜΕΘ.

Κραυγή αγωνίας από τον Ν. Χαυτούρα: Δεν νοείται να μην υπάρχει στο Νοσοκομείο πνευμονολόγος
Το γεγονός ότι κάποιοι θεσμικοί επιχειρούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Βόλου επεσήμανε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN και της Φαίης Μαυραγάνη, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, κ. Νίκος Χαυτούρας.

Περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά κορωνοϊού που καλούνται να αντιμετωπίσουν, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή 4 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ένας διασωληνωμένος δίχως κορωνοϊό. Στη ΜΕΘ οι 8 κλίνες είναι γεμάτες με περιστατικά κορωνοϊού, οι άλλες 4 δίχως covid. «Όταν το προσωπικό είναι ελάχιστο, όταν εφημερεύει ένας γιατρός για 110 ασθενείς στις τέσσερις κλινικές Covid, όταν στην Παθολογική Κλινική οι δυο γιατροί έχουν ασθενήσει με κορωνοϊό κι έχουν μείνει τρεις καταλαβαίνει κανείς πόσα δύσκολα είναι τα πράγματα.

Δεν νοείται σε ένα νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τόσα περιστατικά να μην υπάρχει πνευμονολόγος» ανέφερε ο κ. Χαυτούρας.

Καρδίτσα
Στην Καρδίτσα πενήντα δύο (52) ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid. Από την περασμένη Τετάρτη – και μετά τον θάνατο ενός ασθενούς που ήταν διασωληνωμένος στον διάδρομο ελλείψει κρεβατιού ΜΕΘ ανά την Ελλάδα – άνοιξε ΜΕΘ covid και στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Για την ακρίβεια λειτουργεί ΜΕΘ covid με 7 διασωληνωμένους αυτή τη στιγμή, μετά από τροποποίηση της γενικής ΜΕΘ. Πιο συγκεκριμένα, τα κρεβάτια της γενικής ΜΕΘ ήταν 7 και έγιναν 4, τα οποία πήραν το χώρο σε απλούς θαλάμους της καρδιολογικής κλινικής με μόνιτορ και αναπνευστήρες.

Λάρισα
Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που έκλεισε την χθεσινή εφημερίδα με 25 εισαγωγές covid και 8 μη covid. Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν να δοθεί η χειρουργική κλινική για περιστατικά covid και οι νοσηλευόμενοι της Χειρουργικής μεταφέρθηκαν στην Ορθοπεδική και τη Μαιευτική Κλινική. Στο 100% η πληρότητα στην κλινική και στην ΜΕΘ covid στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ δύο ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Ουρολογική Κλινική.

Με 100% πληρότητα στην ΜΕΘ covid άνοιξε η εφημερία το πρωί για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σχετικά καλύτερη η κατάσταση στην κλινική ΜΕΘ.

Τρίκαλα
Ογδόντα τέσσερις (84) οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική covid στα Τρίκαλα, ενώ μέχρι πριν λίγη ώρα ήταν έξι (6) σε αναμονή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), αριθμός που ξεπερνά την πληρότητα στην αντίστοιχη κλινική στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων. Στην ΜΕΘ covid νοσηλεύονται 11 και υπάρχει μέχρι στιγμής τουλάχιστον ένα (1) κενό κρεβάτι. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι χθες το βράδυ έγιναν 20 εισαγωγές στην κλινική στα Τρίκαλα θετικών περιστατικών. Τέλος, από το νοσοκομείο Τρικάλων έγιναν 6 διακομιδές στην ιδιωτική δομή Αποκατάσταση, που βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας και οκτώ διακομιδές στο Άνιμους στη Λάρισα.

Στα όριά τους οι γιατροί των νοσοκομείων, που ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να επιτάξει μεγάλες πλήρως εξοπλισμένες ιδιωτικές κλινικές, ώστε να λυθεί σε ένα βαθμό το πρόβλημα. Το παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ότι τα ραντεβού για εμβολιασμό εμφανίζονται αυξημένα, όπως αυξημένη είναι και η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλία.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέοι άντρες και γυναίκες, καθηλωμένοι σε ένα ακινητοποιημένο παρόν σε αναζήτηση της δόσης τους

Ανώνυμες σκιές στο χάος της μεγαλούπολης, εθισμένες σε ουσίες, αδιάκοπα περιφερόμενες σε αναζήτηση της δόσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *